Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
21/09/2023 | 07:21 (ενημερώθηκε 7 μήνες πριν)
Militaire News

Τουρκικές παραβιάσεις υποτίμησης της Ελλάδας στο Αιγαίο αλλά…μην το κάνουμε και θέμα!

Τουρκικές παραβιάσεις υποτίμησης της Ελλάδας στο Αιγαίο αλλά...μην το κάνουμε και θέμα!
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Την ώρα που ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις ,μετά από μία ακόμη…επιτυχημένη συνάντηση του με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, οι Τούρκοι έκαναν παραβιάσεις στο Αιγαίο. Γράψαμε στο militaire.gr για μία παραβίαση στη Λήμνο από αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας. Τελικά το ΓΕΕΘΑ λίγο μετά τα μεσάνυχτα ανακοίνωσε δύο παραβιάσεις. Έκανε ακόμη μία ένα ελικόπτερο!

«Μην το κάνουμε και θέμα» θα πουν όσοι είναι έτοιμοι να κάνουν όσες υποχωρήσεις απαιτηθούν προκειμένου να μην διαταραρχθεί το …καλό κλίμα στα ελληνοτουρκικά! Θα ήταν …σύμπτωση που οι Τούρκοι μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα -από τους σεισμούς και μετά- επέλεξαν χθες να κάνουν παραβίαση στη Λήμνο! Δεν θα το ήθελαν, θα έγινε…κατά λάθος…

Δεν θα συμφωνήσουμε με τη λογική του «να μην το κάνουμε θέμα», ούτε θα θεωρήσουμε ότι …δύο «παραβιασούλες» δεν πρέπει να μας απασχολούν! Κι αυτό , γιατί είναι παραβιάσεις υποτίμησης, περιφρόνησης της Ελλάδας, στην οποία όλο και σχυνότερα ακούμε το επιχείρημα που λέει ότι «η Τουρκία είναι περιφερειακή δύναμη και η Ελλάδα μικρή»! Η Τουρκία προσπαθεί να γίνει περιφερειακή δύναμη και η Ελλάδα είναι μικρή σε έκταση αλλά όχι σε αξία. Αν αυτό δεν θέλουν κάποιοι να το καταλάβουν ,είτε γιατί δεν μπορούν, είτε γιατί δεν θέλουν να δουλέψουν και τους αρκεί να εκτελούν τις εντολές των «συμμάχων» για να περάσει …η βάρδια τους και να παραδώσουν χωρίς κραδασμούς στον επόμενο, είναι πρόβλημα μεγάλο για τη χώρα. Τη χώρα που χρησιμοποιείται σε όλη την έκταση της από αμερικανικές δυνάμεις .Οι οποίες αν δεν είχαν τις ελληνικές «εξυπηρετήσεις» για να κάνουν ότι κάνουν στην περιοχή ,κάπου αλλού θα έπρεπε να τις αναζητήσουν. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές αλλά δεν το εκμεταλλευόμαστε. Στην ίδια χώρα οι Ισραηλινοί κάνουν εκπαίδευση για το πως θα βομβαρδίσουν το Ιράν, αλλά ούτε αυτό΄φαίνεται να το έχουμε εκμεταλλευθεί. Ο κ.Ερντογάν πριν δει τον κ.Μητσοτάκη χθες στη Νέα Υόρκη συναντήθηκε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπ. Νετανιάχου.

Μπορούμε να συνεχίσουμε να παριστάνουμε ότι όλα πάνε τέλεια και στα ελληνοτουρκικά! Όπως πηγαίνουν στην οικονομία, στην προστασία των πολιτών από τις σφοδρές αλλά και προβλέψιμες πια φυσικές καταστροφές και μια σειρά άλλων θεμάτων. Ή μπορούμε έστω και τώρα να σοβαρευτούμε.

Οι παραβιάσεις όπως ανακοινώθηκαν από το ΓΕΕΘΑ…

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ       : –

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     : 3 (2 ATR-72 και 1 Ε/Π)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         : 3

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          : –

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         : 3

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        : 2

ΕΜΠΛΟΚΕΣ           : –

ΠΕΡΙΟΧΗ               : Βορειοανατολικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης