Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
09/09/2023 | 13:35 (ενημερώθηκε 8 μήνες πριν)
Militaire News

Τι λέει και τι ΔΕΝ λέει το ΓΕΣ για τα «πλωτά» ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο…

Τι λέει και τι ΔΕΝ λέει το ΓΕΣ για τα «πλωτά» ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο...

Το ΓΕΣ σε ανακοίνωση του σχετικά με το δημοσίευμα του militaire.gr για τα «πλωτά» ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο, υποστηρίζει ότι έγιναν όλα όπως έπρεπε και δεν υπάρχει και κανένα σοβαρό θέμα! Το ΓΕΣ όμως ΔΕΝ λέει τα πιο σημαντικά…

Το ΓΕΣ στην ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι τα ελικόπτερα της φωτογραφίας «έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών»!!!

Επειδή όπως αναφέραμε και στο δημοσίευμα μας υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο, θα μπορούσε το ΓΕΣ να μας απαντήσει αν εκτός από τα…ανενεργά ελικόπτερα όπως λέει, στα υπόστεγα συντήρησης που επίσης πλημμύρισαν υπήρχαν ενεργά ελικόπτερα; Μήπως θέλει να μας πει αν υπήρχαν και ελικόπτερα Apache; Θα αναμένουμε την απάντηση του ΓΕΣ…

Τι λέει το ΓΕΣ στην ανακοίνωση του:

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το σύνολο των Ελικοπτέρων (Ε/Π) που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) στο Αεροδρόμιο (Α/Δ) του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του Α/Δ, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων.

Αρχικά σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα  μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών. Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα Ε/Π εντός αυτού είναι ασφαλή. Εξυπακούεται ότι τηρείται ετοιμότητα μετασταθμεύσεως και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τα ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης