Υποστηριξε το militaire
Άμυνα Κοινωνία Πολιτική
08/09/2023 | 08:25 (ενημερώθηκε 8 μήνες πριν)
Militaire News

Αποκάλυψη: Γνώριζαν ότι οι πλημμύρες θα εξαφάνιζαν περιοχές – Γιατί δεν αποφάσισαν εκκένωση

Αποκάλυψη: Γνώριζαν ότι οι πλημμύρες θα εξαφάνιζαν περιοχές - Γιατί δεν αποφάσισαν εκκένωση
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ήξεραν ότι έρχεται πρωτόγνωρη κακοκαιρία, ήξεραν ότι θα έχε άνευ προηγουμένου πλημμύρες και πού, τους προτάθηκε εκκένωση αλλά δεν το αποφάσισαν. Το θέμα εκκένωση περιοχών τέθηκε πριν έρθει η μεγάλη κακοκαιρία κατά τη διάρκεια κλειστής σύσκεψης παρουσία του Κ. Μητσοτάκη.

Όπως αποκαλύπτει ο Κώστας Σαρρηκώστας σε ρεπορτάζ στο iEidiseis, σε κλειστές συσκέψεις που έγιναν για την κακοκαιρία Daniel στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης έγινε συγκεκριμένη συζήτηση για τον κάμπο της Καρδίτσας. Μάλιστα, τέθηκε εγκαίρως – από τους ειδικούς – το γεγονός ότι η περιοχή θα πλημμυρίσει.

Και οι φωνές προς αυτή την κατεύθυνση δεν ήταν μια αλλά περισσότερες. Είχαν δε, παρουσιάσει όλα τα στοιχεία, όπως τη μεγάλη ποσότητα νερού που θα έπεφτε, αλλά έθεσαν το ζήτημα της γεωγραφικής επικινδυνότητας της περιοχής. Τι έγινε τελικά;

Άπαντες συμφώνησαν ότι το πρόβλημα θα είναι μεγάλο. Και έμειναν στις διαπιστώσεις και στο 112.

Με άλλα λόγια δεν εκκενώθηκε καμία περιοχή από τα χωριά που «εξαφανίστηκαν». Γιατί; Δεν υπήρχαν σχέδια εκκένωσης. «Δεν μπορούμε να εκκενώσουμε τη Θεσσαλία» ήταν η απάντηση αν και η συζήτηση ήταν για συγκεκριμένες περιοχές.

Ήξεραν και για την ένταση του φαινομένου. Ήξεραν το πότε, τη διάρκεια και την ένταση. Επίσης, γνώριζαν και για το συνολικό ύψος βροχής, αλλά «κρύφτηκαν» στο «112». Τώρα, άρχισαν να κυκλοφορούν διαρροές περί ανασχηματισμού. Αλλού οι ευθύνες για άλλη μια φορά. Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός γνώριζε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης