Υποστηριξε το militaire
ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ με τον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΡΑΓΚΟ
26/08/2023 | 05:20 (ενημερώθηκε 8 μήνες πριν)
Militaire News

Εξοπλισμοί: «Την ώρα που μας καίνε εμείς το τραγουδάμε όπως τα σαλιγκάρια»-Κ.Φράγκος στους Διαξιφισμούς

Εξοπλισμοί: «Την ώρα που μας καίνε εμείς το τραγουδάμε όπως τα σαλιγκάρια»-Κ.Φράγκος στους Διαξιφισμούς

Διαξιφισμοί

Γράφει ο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

Καλό Φθινόπωρο

  • Είναι ενωρίς να πούμε ότι ξεφύγαμε από την νιρβάνα και ραστώνη του θέρους και τις πυρκαϊές. Τα προβλήματα, όμως της Άμυνας δεν νοιώθουν από κάτι τέτοια και προχωρούν ακάθεκτα.
  • Γίνεται προσπάθεια να συσκοτισθούν από «πανηγυρικούς» περί ενδιαφέροντος των ΗΠΑ δημιουργίας βάσεων σε ελληνικά νησιά, πέραν των ήδη υπαρχουσών, περί απαρχής οργάνωσης μιας κραταιάς Ελλάδας, αμυντικά, με τα F-35, εδραίωση συμμαχιών με ισχυρές χώρες, όπως, το Ισραήλ κλπ.
  • Ας ανατρέξουμε όμως στις σοφίες του Αισώπου:

Γεωργού παίς Κοχλίας ώπτει….

Ω κάκιστα ζώα ….Των οικιών υμών

Εμπιπραμένω αυτοί άδετε

Κοντολογίς: Βρε ανόητα πλάσματα, σαλιγκάρια, ενώ σας καίνε, εσείς το ρίξατε στο τραγούδι!

(Σημ. Για τους αγνοούντες τα περί σαλιγκαροψησίματος, τα μικρά ζωάκια αυτά όταν ψήνονται δίνουν την εντύπωση ότι τραγουδούν!)

Για να μη γίνομαι, όμως υπερβολικός και γκρινιάρης δεν θα επανέλθω στα όσα αναλυτικά και τεκμηριωμένα ανέφερα στους προηγούμενους Διαξιφισμούς για τα κενά της Άμυνας τα οποία δεν καλύπτονται με οποιονδήποτε αριθμό F-35 θα προμηθευτούμε ή ιαχές και ανούσιες θριαμβολογίες απευθυνόμενες προς χαχόλους.

Κάθε προσπάθεια θα πέφτει στο κενό αν δεν συντηρήσουμε το υπάρχον υλικό και δεν νοικοκυρευτούμε εσωτερικά.

  • Η οικτρά χωλαίνουσα Αμυντική Κρατική (ΑΚΒ) Βιομηχανία, άνευ της οποίας δεν μπορούμε να μιλάμε για άμυνα και αποτροπή, δεν πρόκειται να δει φως αν δεν υπάρχει ένας οικονομολόγος – τεχνοκράτης ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΚΒ να την κουμαντάρει αλλά και έμπειρο, καλώς αμειβόμενοι, Πρόεδροι – Δντες Σύμβουλοι, τεχνοκράτες υψηλού επιπέδου να προΐστανται των ατυχησάντων ΑΚΒ. Να δοθεί αμέσως τέλος στους διορισμούς αποτυχημένων πολιτικών ή «δικών μας» παιδιών. Υπενθυμίζω ότι η ΚΑΒ ΕΛΒΟ που της έβαλαν λουκέτο Γιωργάκης – Βενιζέλος έχει πουληθεί σε Ισραηλινούς. Την ΕΑΒ γνωρίζουμε λεπτομερώς. Τα ΕΑΣ που διαθέτουν πέντε (5) εργοστάσια δεν διακρίνονται για την παραγωγικότητά τους. Εικόνα αποκαρδιωτική.
  • Τα αεροσκάφη μεταφορών της ΠΑ (C130 – C27J) παραμένουν, στην πλειοψηφία, καθηλωμένα αφημένα στην τύχη τους από 10ετίας. Μπορεί να γίνουν επιχειρήσεις χωρίς μεταφορικά Α/Φ; Ουδείς υπεύθυνος……
  • Τα μεταφορικά Ε/Π του Στρατού UH-1H γηραλέα πλέον συντηρούνται με μεγάλο κόπο από την Αεροπορία Στρατού ενώ των θρυλικών, πλέον, NH-90 αγνοείται η τύχη λόγω κακής πολιτικής του Υπουργείου. Όσο και να προσπαθούν τα επιτελεία δεν κατορθώνουν να καλύψουν τις ανάγκες τους χωρίς την στήριξη του Υπουργείου.

Οκτώ (8) χρόνια της, γιαβάς-γιαβάς «αξιοποίησης» από την ΕΑΒ (2015-2023) των πέντε(5) Α/Φ Ναυτικής Συνεργασίας Ρ-3 του ΠΝ! Καλοί μου εξουσιαστές (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) πώς καταφέρατε αυτό το παγκόσμιο θαύμα! Ουδείς αρμόδιος αισχύνεται, ουδείς παρουσιάζεται να τραυλίζει κάποια δικαιολογία; Έτσι θα συντηρούμε αύριο τα F35 και RAFALE; Υπεύθυνοι δεν υπάρχουν, κύριοι, ανεύθυνοι;

  • Με την αξιοποίηση των πυροσβεστικών CANADAIR, που την θυμηθήκατε της παραμονές του θέρους τι γίνεται;
  • Τα προηγμένα οπλικά συστήματα (RAFALE, F-35, Φρεγάτες) δεν πίπτουν εξ ουρανού ως θεία δώρα ή έρχεται κάποιος ντελιβεράς από ΗΠΑ και Γαλλία και τ’ αφήνει έτοιμα να δράσουν. Χρειάζονται τεράστιες και πολυδάπανες υποδομές να τα υποδεχθούν. Οι υποδομές αυτές δεν αναφέρονται μόνο στις εγκαταστάσεις αλλά και την συντήρηση και οργάνωση ροής αποθέματος ανταλλακτικών και το κυριότερο την εκπαίδευση στελεχών να τα υπηρετήσουν (υψηλό επίπεδο στελεχιακού δυναμικού).

Αυτά πρέπει να εξασφαλιστούν εγκαίρως και πριν φθάσουν τα νέα μαχητικά και τα πλεούμενα. Αλλιώς θα τα περιμένει κακή τύχη (ίδετε MIRAGE 2000 κα). Προσοχή μεγάλη στις FOLLOW ON SUPPORTS!

Συμπέρασμα: Δει δε χρημάτων και άνευ τούτων ΟΥΔΕΝ εστί γενέσθαι των δεόν των, όπως έλεγε ο μπάρμπα Δημοσθένης.

Αυτό, οπωσδήποτε, σημαίνει, συμμάζεμα του Κράτους αλλιώς ναυαγήσαμε!

Το πρόβλημα επισημάνθηκε και από τον σοβαρό και αναμφισβήτητα πατριώτη, τ. Υπουργό της ΝΔ κ Στέφανο Μάνο σε άρθρο του στην Κ (8-8). Ρωτάει: Τι τους θέλουμε 300 βουλευτές, πόσους διόρισε τελευταία η Κυβέρνηση, χρειάζεται νοικοκύρεμα. Και από κοντά μας έρχεται ο κ. Μπομπ Τραα, γνωστός μας από το ΔΝΤ που επικαλούμενος στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μας σκάει το μυστικό ότι η απασχόληση στο Δημόσιο τομέα το 2018 ήταν 1.013.398 άτομα τα οποία το 2022 έφθασαν τα 1.075.048 δηλ. 61.650 παραπάνω αναλώμασι της Άμυνας και των φορολογούμενων πολιτών!

  • Αυτά όμως παραβλέπονται, δεν απασχολούν το κόμμα και την Κυβέρνηση, αλλά ούτε την Αντιπολίτευση. Γίνεται αγώνας αλληλοεξόντωσης. Μέσα σ’ αυτή την δίνη σπεύδουν τίνες να μεταφέρουν την 32η ταξιαρχία πεζοναυτών στον Αλμυρό, με ίδρυση 3ον Ναυστάθμων κίνηση που, όπως λέγεται, γίνεται για πολιτικούς και «κοινωνικούς» λόγους. Για να ενισχυθούν οικονομικά συμπεριφέροντα των πολιτών. Πόσο θα συνεχιστή; Who knows? Μερικές εκατοντάδες εκατομμυρίων €. Βρίσκουν την ώρα;
  • Και ενώ συζητούσαμε για την απόκτηση τριών (3) κορβετών εμφανίσθηκαν (… ωρε γλέντια θα έλεγε ο Καραγκιόζης) για «νύφες» αποσυρόμενα πλοία από την ακτοφυλακή των ΗΠΑ.
  • Πέραν αυτού κ. Υπουργέ Άμυνας, όπως επισημαίνει, ορθώς, η Κ (6-8), καταγγέλλουσα επίσημα την στρατιωτική γραφειοκρατία η οποία δεν μπορεί να διεκπεραιώσει προγράμματα λόγω δαιδαλώδους νομοθεσίας και νοοτροπίας. Ας ζητήσετε κ. Υπουργέ, παρακαλώ, να ενημερωθείτε για την πορεία των εξοπλισμών και προγραμμάτων αξιοποίησης των ελικοπτέρων SUPER PUMA και προμήθειας συστήματος SPICE για την ΠΑ. Ο χαρακτηρισμός «χελονοταχύτητα» είναι λίαν επιεικής. Πρόκειται περί εξοργιστικών καθυστερήσεων με παιδαριώδεις δικαιολογίες (Αναφέρομαι, για να είμαι δίκαιος, στην προηγούμενη 4ετία).
  • Τα ποσά που απαιτούνται είναι τεράστια και θα βρεθούμε, οπωσδήποτε, προ οδυνηρού κενού να δεν συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα, επαναλαμβάνω και πάλι δεν φθάνουν.
  • Απαιτείται, οπωσδήποτε, η Ίδρυση ενός Εθνικού Ταμείου Άμυνας (ΕΤΑ). Ο κ. Ερντογάν με ένα σεργιάνι στα φιλαράκια του εξασφάλισε 50 δις$. Εμείς δεν μπορούμε να συγκεντρώσουμε τα μισά; Αλλά, στο θέμα αυτό θα επανέλθω.

Εκλογές ΟΤΑ – Τρεις δικοί μας

  • Νίκος Χαρδαλιάς (περιφ. Αττικής). Δεν είναι καινούργιος στην πιάτσα πλην όμως διαθέτει μακράν εμπειρία. Επιτυχημένος ΥΦΕΘΑ, χαρισματικός στην επικοινωνία, έντιμος. Θα τον ψήφιζα…
  • Αλκιβιάδης Στεφανής (επίτιμος Α/ΓΕΣ, τ. ΥΦΕΘΑ, τ. ΥΕΘΑ). Βόρειο Αιγαίο. Έντιμος, αποφασιστικός, εργασιομανής. Θα γίνει καλός περιφερειάρχης αν ασχολείται λιγότερο στις εορτές, τελετές, πανηγύρια και θέλγεται λιγότερο από τα μεγαλεία της εξουσίας. Αν ήμουν Μυτιληνιός θα τον ψήφιζα.
  • Λουκάς Αποστολίδης τ. ΥΦΕΘΑ επί εποχής Σημιτογιάννων. Δηλαδή πριν 20 χρόνια. Τον επέλεξε ο κ. Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για ανανέωση του κόμματος. Οι μνήμες έχουν ξεφτίσει και θα θυμάμαι της επιδόσεις του ως  ΥΦΕΘΑ. Νομίζω έντιμος. Δεν θα τον ψήφιζα.

Πρωθυπουργός προς ΥΔΤ:

Να οργανωθείτε όπως η Scotland Yard!

Βάζει η Μυλωνού τον άντρα της με τους πραγματευτάδες

Λαϊκή Παροιμία

  • Το περί ου ο λόγος Υπουργείο έχει μεγάλη συμμετοχή στην άμυνα της χώρας, πολλαπλώς.
  • Αισθάνομαι ικανοποίηση γιατί από μακρού και απ’ αυτήν εδώ τη στήλη είχα επισημάνει ότι η Κρατική αυτή Αρχή νοσεί. Το ονόμαζα, πάντα, Υπουργείο Δημοσίας Αταξίας και παροχής Αστυνομικών ως οικιακών βοηθών (battlers, κηπουρούς, οδηγούς κυρίας κλπ), για δήθεν προστασία από απειλή, σε διάφορους τύπους της ελίτ, δημοσιογράφους, βουλευτές, τ. πολιτικούς κλπ. Υπολογίζεται ότι 3.000-4.000 αστυνομικοί που πληρώνονται από εμάς και έχουν προσληφθεί για την διασφάλιση της ακεραιότητας των πολιτών, υπηρετούν αυτή την νοσηρή κατάσταση. Αυτό λέγεται ωμή κατάχρηση εξουσίας. Αποτέλεσμα; Άνοδος της εγκληματικότητας, ελλιπής έλεγχος κινήσεων κακοποιών, δολοφονίες, παντελής έλλειψη ελέγχου οδικής κυκλοφορίας. Καταγγέλλει η εφημερίδα Καθημερινή (11-7). Εντυπωσιακή είναι η παντελής απουσία αστυνόμευσης από αυτοκινητόδρομους!

Όλα τα Υπουργεία έχουν ανάγκη ενός επαρκούς ακέραιου, εργατικού και πατριώτη Ηγέτη.

Ιδιαίτερα τα Εξωτερικών-Άμυνας-Δημ. Τάξης-Υγείας κλπ. Όχι κατιμάδες, όχι τσόντες, ούτε ρετάλια. Το Υπουργείο Δημοσίας Αταξίας νοσεί επί χρόνια. Δεν βρέθηκε Υπουργός να το συμμαζέψει και να το θέσει στην Υπηρεσία του πολίτη. Όλοι είχαν ως προτεραιότητα την ευνοιοκρατία, την ευλογία «δικών μας» παιδιών και την εξυπηρέτηση των απαιτήσεων, σε διάθεση προσωπικού, σε διάφορους «ντενεκέδες ξεγάνωτους», όπως θα έλεγε ο αξέχαστος συμπατριώτης μου Βαγγέλης Γιαννόπουλος.

  • Θα παρακαλούσα τον Υπουργό κ. Οικονόμου να ρωτήσει τον συνάδελφό του Εγγλέζο αν διαθέτει «ασφάλεια» σε βουλευτές, σε δημοσιογράφους και κάποιους τέως.
  • Ας πάρουμε ένα απτό παράδειγμα: Υποβάλλω ευσεβάστως το ερώτημα: πόσοι αστυνομικοί διατίθενται για ασφάλεια στην οικογένεια Παπανδρέου δηλ. κ. Γ. Πα, τ. Πρωθυπουργό, Ν.Π ευρωβουλευτή, Αντρίκο Π. Επιχειρηματία, κ. Μαργαρίτα Π. (χήρα), κ. Μιμή Λιάνη (άλλη χήρα). Ας ρωτήσει ο κ. Υπουργός, η τ. Πρωθυπουργός της Αγγλίας κ. Τράς πόσους αστυνομικούς διαθέτει για φρουρά. Εδώ κι’ εντάυθα τα αστυνομικά τμήματα είναι παντελώς ελλειπή. Στενάζουν από έλλειψη προσωπικού. Υπάρχει στην Αστυνομία και ένα συγκινητικό έθιμο. Σε κάθε διερχόμενο από την Κατεχάκη Υπουργό, Υφυπουργό και Αρχηγό Αστυνομίας, διατίθενται ισοβίως δύο αστυνομικοί για να τον Υπηρετούν. Εδώ παρουσιάζεται ωμή παραβίαση του άρθρου 4 του Συντάγματος που αναφέρεται στην ισότητα των πολιτών. Πόσοι αστυνομικοί, αυτή τη στιγμή, «φρουρούν» τέως, 100, 150. 200; Ποιος τους απειλεί; Στον Α/ΓΕΕΘΑ, όταν αποστρατευθεί θα του διαθέσουν φρουρά; Θα παρακαλούσα να βγει κάποιος και να με διαψεύσει. Θα ζητήσω, γονατιστός, συγγνώμη.
  • Γίνεται έτσι η δύστυχη ΕΛΑΣ, SCOTLARD YARD; Χρειάζονται Cohones που πρέπει να διαθέτουν Πρωθυπουργοί και Υπουργοί!
  • Η Αστυνομία είναι η Άμυνα μας στο εσωτερικό πρέπει να υπηρετεί τον Λαό και όχι μια μασκαρεμένη ελίτ.

Το κράτος, το Ιερατείο, η Αιδώς και η Ύβρις

Η Εκκλησία είναι η οδυνηρή έκφραση

της παρακμής, παρ’ ότι είναι το μόνο

τμήμα της κοινωνίας που δεν έχει

κομματικοποιηθεί ακόμα

Χρ. Γιανναράς (Κ. 05.05.17)

  • Ξέρω…., θα με ερωτήσετε, για μια ακόμη φορά: Εσύ γραφιά σχολίων με αντικείμενο την Άμυνα γιατί ανακατεύεσαι με τα εκκλησιαστικά; Ξέρω, επίσης και το τι θα σας απαντήσω, τυποποιημένα πλέον: Είμαι υπερήφανος Έλληνας πολίτης, γεννημένος και μεγαλωμένος στον χώρο που άνθισε η Δημοκρατία. Στην κοιτίδα της, όπου θαυματούργησαν τα κορυφαία, αεί, πνεύματα του κόσμου. Απαιτώ να απολαμβάνω τα παρεχόμενα από μια αληθινή Δημοκρατία, όπως αυτές της υπόλοιπης Ευρώπης, της ΕΕ. Δεν δέχομαι να ψηφίσω Έλληνες πολιτικούς για ν’ αναλάβουν την διακυβέρνηση της Χώρας και να τους βλέπω με θλίψη και απογοήτευση να καθίστανται υποχείρια του Ιερατείου, να κύπτουν τον αυχένα στην αδιανόητη τάση της Εκκλησίας να ζητά συγκυβέρνηση. Ενώ στην ουσία, είναι χειρότερη από τα κόμματα, όπως την χαρακτηρίζει ο αδιαμφισβήτητου κύρους καθηγητής κ. Χρ. Γιανναράς. Αισθάνομαι απαξίωση και ντροπή να βλέπω τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό να ορκίζεται με βαθύ σεβασμό και υπόκλιση ενώπιον του Αρχιεπισκόπου και των επιτελών του ρασοφόρων ενώ η εκπροσωπούσα την Δημοκρατία κ. Πρόεδρος να είναι περιορισμένη σε μια γωνιά της αίθουσας! Ο κ. Μητσοτάκης δεν αισθάνεται άσχημα αν ερωτηθή από συναδέλφους του της Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας κα προς τι αυτές οι τεμενάδες στην Εκκλησία; Μήπως αυτό είναι μήνυμα ότι πρέπει να γέρνουμε τη βάρκα περισσότερο προς Ανατολάς (Ιράν, Αγιατολάχ) και ολιγότερο στη Δύση;
  • Παράδοση; Ποια παράδοση. Οι χώρες εκσυγχρονίζονται και προχωρούν εμπρός.
  • Νομίζω ότι φλυάρησα αρκετά και έρχομαι στο προκείμενο. Αισθάνθηκα ανατριχίλα όταν περί το τέλος Ιουλίου είδα ένα υπουργό να μεταβαίνει, επίσημα, στον Σεβασμιώτατο Πειραιώς κ. Σεραφείμ για να λάβει έγκριση προώθησης ενός Νόμου του Υπουργείου του! Λεπτομέρειες ανέφερα στους προηγούμενους Διαξιφισμούς.
  • Η ανατριχίλα αυτή έγινε οργή όταν πληροφορήθηκα, με γραπτά ντοκουμέντα, ότι ο περί ου ο λόγος Αρχιερέας έχει καταρτίσει μακράν λίστα «αιρετικών» στην οποία, πέραν των άλλων (Ακαδημία Γιόγκα, Αδελφότητα Λεόντων της πίστης) και περιλαμβάνονται και δύο πνευματικοί γίγαντες της σύγχρονης Ελλάδας, οι οποίοι μας έχουν προβάλει διεθνώς και ως συνέχεια των μεγάλων δημιουργών της Αρχαιότητας. Τους ογκόλιθους Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη!! Ο πρώτος έχει Νούμερο 424 (όπου στα στρατόπεδα Συγκέντρωσης των ΝΑΖΙ) και ο δεύτερος 425. Για τον Μίκη (τον Επιμήκη, τον Ουρανομήκη, Διαμήκη, Αστερομήκη όπως τον ονόμασε ο Μπόστ) το επιβαρυντικό στοιχείο είναι (sic) ότι «υπέπεσε σε βαραία αμαρτήματα – δεν αναφέρονται – και μελοποίησε κομμουνιστές ποιητές». Για τον θεϊκό Ελύτη «τα ποιήματα του εκφράζουν την Νέα Εποχή και παγανισμό… (sic).
  • Οι Σεβαστοί Μητροπολίτες είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι και αμείβονται από το κράτος. Υπόκεινται όθεν και στον δέοντα έλεγχο. Ο Πρωθυπουργός, επί του οποίου εγένετο, χωρίς ΑΙΔΩ, αυτή η ανίερη ΥΒΡΙΣ, θα έπρεπε να απομακρύνει τον Μητροπολίτη Πειραιώς από τη θέση του. Να μην περιμένει ούτε αποφάσεις Ιεράς Συνόδου, ούτε τίποτα. Πάραυτα Η ΝΕΜΕΣΙΣ, ανύπαρκτη πλέον παρ’ ημίν, έπρεπε να δράση αμέσως. Το νέο κυκλοφόρησε παγκοσμίως. Η Ελληνική Εκκλησία καταγγέλλει τους Διεθνείς Κολοσσούς του πνεύματος Θεοδωράκη και Ελύτη! Μας έφτυναν από παντού αλλά εμείς δεν χαμπαριάζουμε από τέτοια! Τι θα γινόταν, φαντάζεσθε, αν ένας Καρδινάλιος στην Ιταλία τα έσουρνε στον Ουμπέρτο Έκο, στην Πορτογαλία στο Κοέλιο στην Γαλλία στην Σιμόν Βέϊλ, στην Τσεχία στον Κούντερα; Σεισμός! Ναι σεισμός! Εδώ, στο συγκαλυμμένο Ιράν δεν ακούστηκε τίποτα καιτοι ο κ. Π. Μπουκάλας στην Καθημερινή, έδωσε ευρεία δημοσιότητα στο θέμα. Ουδείς πολιτικός Αρχηγός συγκινήθηκε, ούτε μια διαμαρτυρία ακούστηκε Μοιραίοι, άβουλοι, ανθρωπάρια οι πάντες.
  • Ευτυχώς Σεφέρης, Σικελιανός, Χατζηδάκης, Ρίτσος, Ξαρχάκος κα την γλύτωσαν.     
  • Και επειδή της Παναγίας μόλις τελείωσαν οι γιορτές σας δίνω ένα μέρος ποιήματος του αιρετικού Ελύτη, μελοποιημένο από τον αξέχαστο Σπανό. Η Παναγιά τα πέλαγα, κρατούσε στην ποδιά της την Σίκινο, την Αμοργό και τ’ άλλα τα παιδιά της. Οποία μελωδία, οποία αγάπη και ευλάβεια στο πρόσωπο της Παναγίας! Από ένα αιρετικό!

Επ’ ευκαιρία… (Arropos, που λένε οι Γάλλοι και δεν μας δίνουν, ετσιθελικά και αυθαίρετα βιομηχανικές επιστροφές στα RAFALE)

  1. Συναφώς με τα παραπάνω περί μεσαιωνιστών Ιερωμένων (υπάρχουν φυσικά, ολίγες εξαιρέσεις όπως αυτή του Μητροπολίτη Μεσσηνίας) θα προσθέσω κάτι που μου το υπαγόρευσε φίλος Ναύαρχος: Δεν ντρέπεται και δεν αισχύνεται όλος ο πολιτικός κόσμος, ιδιαίτερα ο «Αριστερός», που βλέπει ένα Μεσαιωνιστή Μητροπολίτη να διασύρει τους μεγάλους πνευματικούς πατέρες της Νεότερης Ελλάδος και παράλληλα την Κυβέρνηση να του στέλνει υπουργίσκους της για να πάρει έγκριση Νομοσχεδίου; Που βρισκόμαστε; ώ Λοβοτομημένοι Νεοέλληνες; Μήπως ο κ. Σεραφείμ φέρει βαρύτιμη φορεσιά Αυτοκράτορα μετά τεραστίου στέμματος επιχειρεί να συνεχίσει το έργο του εγκληματία Αυτοκράτορα Θεοδοσίου Β’ (ο οποίος και αγιοποιήθηκε από το Ιερατείο) που εξαφάνισε κάθε ίχνος του αρχαίου πολιτισμού από την Ελλάδα; Μήπως;
  2. Προς επιβεβαίωση του αφορισμού Γιανναρά, διαβάζω στην Κ(15/8) ότι για τον παραιτηθέντα, Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο (τον είχα γνωρίσει από την όψη. Και την κόψη ως Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, ένθα υπηρετούσα). Σε δημοσκόπηση ο σεβαστός Μητροπολίτης, ο αποχωρών, συγκέντρωσε 30% αποδεχομένων τούτον, 40%. Μη αποδεχομένων και 30% διακειμένων αρνητικώς!! Είπαμε, εξαιρέσεις υπάρχουν ελάχιστες. Το γόητρο της Εκκλησίας θέλει ανανέωση. Σήμερα απαξιώνεται από τις συμπεριφορές και πράξεις δεσποτάδων. Ας βάλουμε όμως, εδώ, μια εύθυμη νότα του αφορισθέντος από την εκκλησία μεγάλου Ροϊδη (γιατί έλεγε αλήθειες). Οι θρησκείες, όπως οι γυναίκες απαιτούν περισσότερα ψιμύθια όσο μεγαλώνουν.
  3. Βρήκα, στο προς κατεδάφιση, αρχείο μου ένα εξαίρετο άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου κ. Πάσχου Μανδραβέλη (Κ. 29/6/17) σχετικό με την προσπάθεια της εκκλησίας να….. συγκυβερνήσει. Ο κ. ΠΜ απορεί με την εκδήλωση αντιρρήσεων του Ιερατείου στη συμμετοχή ποιημάτων-τραγουδιών εξαίρετων καλλιτεχνών όπως ο κ. Σαββόπουλος – Πορτοκάλογλου στα εκπαιδευτικά βιβλία. Ποιος τους δίνει το δικαίωμα; Αναφέρεται στη θριαμβευτική δήλωση του Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ ότι η Πολιτεία δέχθηκε παρεμβάσεις της Εκκλησίας στην ύλη των θρησκευτικών. Τους επεβλήθησαν επι Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης! Γράφει και άλλα πολύ ενδιαφέροντα που προκαλούν την αηδία ενός δημοκρατικού πολίτη. Κι’ αν η λήθη είναι κάποτε, αρκετή, η μνήμη είναι πάντα χρέος, είπε ο σπουδαίος Τερζάκης. Ο κ. Μανδραβέλης, ευφυώς υπενθυμίζει ότι το Πατριαρχείο, το 1798, ολίγον ντροπή έκκρηξης της επανάστασης, απέστειλε εγκύκλιο στους ραγιάδες τονίζον ότι πρέπει να αισθάνονται ευτυχείς που ο Πανάγαθος Θεός τους έστειλε τον Σουλτάνο για να τους προστατεύει… και άλλα πολλά…..

Εν μηνί Αυγούστω….

  • Στης αρχές του φοβερού αυτού μήνα των πυρκαϊών, αφρικανικών θερμοκρασιών, μαχών της ξαπλώστρας και διαδοχικών δηλώσεων του κ. Αδώνιδος Γεωργιάδη είδαν μεταξύ των άλλων, το φως της δημοσιότητος τρία κείμενα.
  • Ολοσέλιδο άρθρο στην Καθημερινή, χωρίς φωτογραφία για να ξεκουράζεται το μάτι, του αρθρογράφου – ποταμού κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με θέμα τα ΑΕΙ.
  • Ένα ευρύ, μεγάλο σε έκταση, διαφημιστικό κείμενο των εταιριών ΕΕΛΕΑΑ, υπό μορφή άρθρου, του φίλου κ. Ν. Παπάτσα με τίτλο Οι εταιρείες της ΕΕΛΕΑΑ στα Ευρωπαϊκά προγράμματα (κι’ αυτό στην Κ. 06/08).

Εστί δε ΕΕΛΕΑΑ, για τους αγνοούντες, Εταιρείες – Μέλη της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής Ασφάλειας και Άμυνας.

  • Ένα κείμενο δικό μου στο MILITAIRE (07/08) αναφερόμενο σε εξοπλιστικά.
  • Όπως πληροφορήθηκα και τα τρία πήγαν πήγαν άπατα. Ποιος να τα διαβάσει και να τα εντρυφήσει αφού ο ταλανιζόμενος πολίτης είχε αλλού τον νού τους;
  • Έρχομαι στο σημαντικότερο αυτό των ΕΕΛΕΑΑ. Θα συνιστούσα στο κονσόρτσιουμ, αυτό να πάρει ένα όνομα πιο απλό, πιο ευμνημόνευτο. Π.χ. ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ, ΔΑΙΔΑΛΟΣ, ΑΡΧΙΜΙΔΗΣ κα και μέσα σε παρένθεση το ΕΕΛΕΑΑ. Συγνώμη γιατί δεν μου πέφτει λόγος να …. Βαφτίζω. Το τολμώ για καλό όλων μας.

Μας πληροφορεί, λοιπόν ο κ. Παπάτσας, ότι εταιρείες της ομάδος κατάφεραν, επάξια, να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των αρμοδίων οργάνων της Ε Επιτροπής για να συμμετάσχουν σε σημαντικό αριθμό προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης στους τομείς της άμυνας και ασφάλειας του Ευρωπαϊκού πλαισίου για την Άμυνα (EUROPEAN DEFENCE FUND) έτους 2022. Ειδικότερα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας (EDA) ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η συμμετοχή οκτώ (8) εταιρειών του Ομίλου σε ένδεκα (11) προγράμματα έρευνας – ανάπτυξης (EDF 2022) συνολική χρηματοδότησης 461,7 εκ €. Αρκετά απ’ αυτά ενδιαφέρουν την Άμυνα.

  • Προσεχώς, θ’ αναφερθώ περισσότερο.
  • Φρονώ ότι ΕΕΛΕΑΑ και ΣΕΚΠΥ, ομού και μαζί, θα πρέπει να εξαντλήσουν την προσπάθεια τους για ορισμό Υφυπουργού Αμυντικής Βιομηχανίας.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΥΑ ΓΕΙΣ ΕΝ ΤΗ ΚΑΜΙΝΩ

Είναι φοβερό πράγμα η φωτιά;

Πολλώ μάλλω η πυρκαϊα

Παλαιός Πυροσβέστης

  • Δέκα (10) πυροσβεστικά ελικόπτερα με πλήρη πακέτα υποστήριξης και επιλεγόμενου εξοπλισμού, είδη και εργαλεία κλπ. αναζητά προς αγορά το ΤΑΙΠΕΔ.
  • Δεν γνωρίζω αν υπάρχει σήμερα αλλοτρία βιομηχανία που κατασκευάζει τέτοια ελικόπτερα. Ομιλώ κυρίως για ΗΠΑ.
  • Είμαι σίγουρος ότι η CANADAIR δεν παράγει πυροσβεστικά Α/Φ. Περιμένει να συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό παραγγελιών για να κάνει έναρξη της γραμμής παραγωγής.
  • Άρα η ταχεία αξιοποίηση υπαρχόντων CANADAIR είναι μονόδρομος.
  • Η προμήθεια χρήζει ιδιαιτέρας προσοχής και μελέτης, κυρίως σε ότι αφορά την FΟRWARD SUPPORT γιατί στις αγοραπωλησίες ελικοπτέρων στο παρελθόν έγιναν πολύ ωραία «κόλπα» και εξαίσιες τρίπλες!
  • Το ΥΕΘΑ, που θα τα συντηρεί, δεν πρέπει να έχει κύριο λόγο;

Περνάει ο Στρατός και οι τρομπέτες ηχούν…

  • Έλεγε το παλαιό εμβατήριο…
  • Σήμερα ηχούν οι αιθέρες με τον βόμβο των αεροπορικών μέσων του ΓΕΣ που επιτελούν εθνικό, φιλανθρωπικό έργο.
  • Ελικόπτερα της Αερ. Στρατού στήνουν γέφυρα ζωής στο Αιγαίο, κυρίως, με την μεταφορά αίματος σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ.
  • Κατά το 2022 διατέθηκαν 819 ώρες πτήσεις για μεταφορά μοσχευμάτων, ασθενών και άλλων νοσοκομειακών περιστατικών.
  • Κατά το 2023 έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα 153 αποστολές.
  • Εδώ σημειώνουμε μερικούς σεμνούς ήρωες χειριστές της Αερ. Στρατού που ίπτανται για να βοηθήσουν του συνανθρώπους τους με γηραλαία Ε/Π μονοκινητήρια στα οποία ο κατασκευαστής συνιστά αποφυγή πτήσης πάνω από τη θάλασσα. Το κάνουν χρόνια τώρα…..
  • Περνάει, λοιπόν, ο Στρατός και οι τρομπέτες ηχούν ζητούσες ανανέωση του ελικοπτερικού στόλου των UH-IH με άλλα σύγχρονα και ασφαλή.
  • Οφείλω, ωστόσο, να σημειώσω την συγκινητική συμμετοχή του Στρατού στις προσπάθειες πυρόσβεσης στις τελευταίες φοβερές πυρκαϊές Αττικής – Θράκης. Συγχαρητήρια στο ΓΕΣ.

ΟΣΜΑΕΣ

  • Πρέπει να είναι κανείς ζωντανός και να έχει καλή μνήμη για να θυμηθεί ότι περί το 1969 ιδρύθηκε ένας συνεταιρισμός Αξιωματικών ΣΞ για την αγορά περιοχής με προορισμό εξοχική κατοικία.
  • Πέρασαν μήνες, πέρασαν χρόνια, πέρασαν ενιαυτοί και ο Συνεταιρισμός ανθεί (ΟΣΜΑΕΣ) βρίσκεται «εν κόμματι θαλάττη». Δεν γνωρίζει που υπάγεται, γιατί δεν έχει ακόμη ενταχθεί στον γειτονικό δήμο (Λοκρών, Φθιώτιδος).
  • Αυτή την εποχή υπάρχει η ένδειξη ότι, ότι διαφαίνεται καλήν θέληση από ΓΕΣ και Δήμο Λοκρού να επιλυθεί το θέμα. Και δεν είναι πολύπλοκο. Νομίζω ότι ο κ. Α/ΓΕΣ ο οποίος διακρίνεται για την διαύγεια της άποψης, πρέπει να εξαντλήσει τις δυνατότητές του.
  • Για να απαλλαγή ο Στρατός από αυτήν την πληγή και να ανακουφίσει χιλιάδες οικιστές.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης