Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
17/08/2023 | 20:41 (ενημερώθηκε 8 μήνες πριν)
Militaire News

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας σε δύσκολη θέση με την συμμετοχή εν ενεργεία στρατιωτικού σε κομματικές εκλογές

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας σε δύσκολη θέση με την συμμετοχή εν ενεργεία στρατιωτικού σε κομματικές εκλογές
Φωτογραφία ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Φωτογραφία ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Σε δύσκολη θέση η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ μετά από την αποκάλυψη ότι εν ενεργεία στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχε και εκλέχθηκε σε κομματικές εκλογές!

Το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών με ανακοίνωση του ,θέτει τα αυτονόητα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.  Υπάρχουν κι άλλα πολλά που έχουν να κάνουν με το ποιοι, πως και γιατί υπηρετούν στο γραφείο του κ.Δένδια.

Προς το παρόν έχει αναδειχθεί το συγκεκριμένο θέμα αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που αποτελούν ωρολογιακές βόμβες για ττην κυβέρνηση , όχι μόνο για το ΥΠΕΘΑ.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η σιωπή του Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρου που υποτίθεται είναι πάρα πολύ ευαίσθητος σε θέματα πειθαρχίας και γι ΄  αυτό είχε φθάσει στο σημείο να προκαλέσει την αποστρατεία στελεχών, μόνο με την υποψία ότι «μιλούν με δημοσιογράφους». Τώρα γιατί τόση σιωπή;

Η ανακοίνωση:

ΠΡΟΣ:     Αριθμ. Πρωτ.32/2023

Πίνακας ΑποδεκτώνΘεσσαλονίκη, 16 Αυγούστου 2023

    ΚΟΙΝ.:                        

     

ΘΕΜΑ:  Καταπάτηση   Άρθρου   του   Συντάγματος   των   Ελλήνων  από  Στρατιωτικό

                (Πολιτικοποίηση των ΕΔ)

Κύριε Υπουργέ,

γνωρίζουμε την ιδιαίτερη ευαισθησία  που έχετε σε θέματα τήρησης των νόμων και των θεσμών, όντας άλλωστε έγκριτος νομικός. Για εμάς στο Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Στρατιωτικών (ΠΑ.Σ.Ε.Σ.), τα όσα αναφέρονται στην Ακροτελεύτια Διάταξη του Συντάγματος των Ελλήνων (άρθρο 120, παρ. 2) πως «ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων» είναι βίωμα και τρόπος ζωής.

Κύριε Υπουργέ,

σύμφωνα με το άρθρο 29 του Συντάγματος των Ελλήνων «Απαγορεύονται απολύτως οι οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικού κόμματος στους δικαστικούς λειτουργούς και σε όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας».

Προφανώς θα έχετε ήδη ενημερωθεί αρμοδίως για την καταπάτηση του άρθρου 29 του Συντάγματος των Ελλήνων από στρατιωτικό, που υπηρετεί μάλιστα στο Στρατιωτικό σας Γραφείο (ΣΓ ΥΕΘΑ), με καθήκοντα συνδικαλιστή (αν και δεν προβλέπεται από κανέναν νόμο να υπηρετούν συνδικαλιστές στο ΣΓ ΥΕΘΑ) χωρίς μάλιστα να εκτελεί καθόλου στρατιωτικά καθήκοντα (αν και δεν προβλέπεται από κανέναν νόμο η αποδέσμευσή τους από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις). Δεν γνωρίζουμε όμως αν σας έχει μεταφερθεί το μέγεθος της αγανάκτηση των εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων μας, όταν έμαθαν – ενημερώθηκαν για τη συμμετοχή του εν λόγω στελέχους της ΠΑ  σε κομματικές εκλογές, θέτοντας των εαυτό του στην κρίση των πολιτών για την κατάληψη κομματικής θέσεως και συγκεκριμένα Μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής, την οποία μάλιστα και κατέλαβε.

Δυστυχώς η παράκαμψη από μέρους του των ρητά αναφερόμενων απαγορεύσεων του Συντάγματος (ουσιαστικώς καταστρατηγώντας τους περιορισμούς του άρθρου 29 του Συντάγματος), προβάλλεται από τον ίδιο και όχι μόνο, με στόμφο, μέσω δημόσιων αναφορών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ηλεκτρονικά ενημερωτικά site. Για αυτόν μάλλον είναι τιμή να προβάλλεται η κομματική του ταυτότητα ιδιαιτέρως τελευταία που εξ όσων γνωρίζουμε έδειξε επιθυμία συμμετοχής στις περιφερειακές εκλογές στην περιοχή της Αττικής.

Κύριε Υπουργέ,

το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων έχει ορκιστεί ΥΠΑΚΟΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Γίνεται σαφές, ότι στελέχη επίορκα, δεν μπορούν να συνεχίζουν να υπηρετούν στο στράτευμα. Ειδάλλως, πολύ φοβούμεθα, πως ανοίγουν οι «Ασκοί του Αιόλου» καθόσον θα πληγεί ανεπανόρθωτα ο βασικός ενωτικός ιστός των ΕΔ που είναι η Πειθαρχία στο Σύνταγμα και τους Νόμους, με ανυπολόγιστες – καταστρεπτικές συνέπειες. Είμεθα βέβαιοι ότι θα προβείτε στις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να προστατευτεί το στράτευμα από την κομματικοποίηση και να επανέλθει η ηρεμία σε αυτό.

Παρακαλούνται οι βουλευτές της Βουλής των Ελλήνων στους οποίους και κοινοποιείται εν λόγω έγγραφο για ενέργειες κατά κρίση τους.

           Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

Χαριτίδης Χαρίτων

Κατραντζόγλου Ιωάννης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης