Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία Πολιτική
14/08/2023 | 12:25 (ενημερώθηκε 9 μήνες πριν)
Militaire News

«Κληρώνει» έκτακτες κρίσεις στην ΕΛΑΣ – Τι «παίζει» με τον αρχηγό

«Κληρώνει» έκτακτες κρίσεις στην ΕΛΑΣ - Τι «παίζει» με τον αρχηγό
φωτ. αρχείου

Ξόρκιζαν τις έκτακτες κρίσεις στην ΕΛΑΣ αλλά όσο προχωρά η εσωτερική έρευνα για το φιάσκο στη Νέα Φιλαδέλφεια το σενάριο επανέρχεται.

Μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας και αφού και οι 105 κατηγορούμενοι χούλιγκαν πήραν τον δρόμο της προφυλάκισης, τα ερωτήματα παραμένουν σχετικά με τα λάθη της αστυνομίας τη νύχτα των επεισοδίων αλλά κυρίως πριν από αυτά.

Οι Αρχές επικεντρώνονται πλέον στο να εντοπίσουν ποιος ήταν αυτός που μαχαίρωσε τον 29χρονο Μιχάλη – σύμφωνα με βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στη διάθεσή τους – ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την ολιγωρία της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια στιγμή, ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ σημειώνει πως εκτός από την ΕΔΕ που αφορά στο πειθαρχικό κομμάτι, διεξάγεται και ποινική έρευνα, από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων.

Η ολοκλήρωση και των δύο αυτών ερευνών, απαιτεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ενώ μετά από αυτό αναμένονται αλλαγές μέσα στους κόλπους της αστυνομίας. Πάντως το dead line που έχει δοθεί είναι στο τέλος του μήνα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου προκρίνουν έκτακτες κρίσεις στην ΕΛΑΣ. Πηγές της Κατεχάκη που επικαλείται ο ΣΚΑΙ, ότι η απόφαση θα ληφθεί αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο, την Τετάρτη, 16 Αυγούστου, ημέρα που είναι και η σύσκεψη με την UEFA. Αν τελικά προκριθεί το σενάριο για Έκτακτες Κρίσεις στην ΕΛΑΣ, αυτές θα γίνουν μέσα στο επόμενο Σαββατοκύριακο.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Λάζαρος Μαυρόπουλος, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόλις τον περασμένο Μάρτιο, συνεχίζει να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης