Υποστηριξε το militaire
Κοινωνία Πολιτική
08/08/2023 | 12:19 (ενημερώθηκε 9 μήνες πριν)
Militaire News

ΕΔΕ και για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια από «αόρατους» Κροάτες που διέσχισαν ολόκληρη την Ελλάδα!!!

ΕΔΕ και για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια από «αόρατους» Κροάτες που διέσχισαν ολόκληρη την Ελλάδα!!!
Φωτογραφία ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Φωτογραφία ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ένας νέος άνθρωπος μαχαιρώθηκε και έχασε τη ζωή του, έξω από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Δράστης κάποιος ή κάποιοι από τουύς Κροάτες οπαδοί της Δυναμό Ζάγκρεμπ , που διέσχισαν όλη την Ελλάδα, αν και υπήρχε απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, αλλά η Ελληνική Αστυνομία τους…έχασε!

Και γι΄ αυτή την υπόθεση που δείχνει ότι το κράτος εμφανίζει σημάδια διάλυσης …διατάχθηκε ΕΔΕ.

 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ:

Διοικητική Έρευνα για τις ενέργειες της Αστυνομίας σχετικά με τα χθεσινά αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που προκάλεσαν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μαζί με Έλληνες οπαδούς συνεργούς τους, όπως επισημαίνεται και σε επίσημη ανακοίνωση, αναμένεται να διαταχθεί από το Αρχηγείο του Σώματος, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές από το μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, ενώ η παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα για την διαλεύκανση όλων των πτυχών της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι χούλιγκαν της Ντιναμό, παρά το γεγονός ότι είχε απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών της ομάδας από την Κροατία και η παρουσία τους στον σημερινό αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ, κατάφεραν να φτάσουν οδικώς στην Αθήνα, συναντήθηκαν με οπαδούς του ΠΑΟ στο σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ, όπου άφησαν τα αυτοκίνητα, μετέβησαν με το τρένο στον σταθμό του ηλεκτρικού στα Πευκάκια και από εκεί με τα πόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου επιτέθηκαν με μανία εναντίον οπαδών της ΑΕΚ, στη συμβολή των οδών Κιουτάχειας και Πατριάρχου Κωνσταντίνου.

 

Εν τω μεταξύ είχαν κινητοποιηθεί δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες όμως έφτασαν αφού είχαν αρχίσει τα επεισόδια, κατά την διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε σοβαρά από μαχαίρι ένας 29χρονος φίλαθλος της ΑΕΚ, ο οποίος ξεψύχησε λίγο αργότερα, παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

‘Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο άτυχος 29χρονος δέχτηκε χτύπημα με αιχμηρό αντικείμενο στο μπράτσο και πέθανε τελικά από ακατάστατη αιμορραγία.

‘Αλλοι 8 τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες.

Από τους 98 κρατούμενους για την υπόθεση, 84 είναι Κροάτες, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και δύο Έλληνες βρίσκονται στην Ασφάλεια Αττικής, ενώ οι 8 τραυματίες βρίσκονται φρουρούμενοι στο νοσοκομείο. 

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ξέσπασε πυρκαγιά από βόμβα μολότοφ σε ξερά χόρτα σε ρεματιά επί της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου, η οποία σβήστηκε από την Πυροσβεστική, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών για να διαλύσουν τους συμπλεκόμενους, τους οποίους απομόνωσαν και συνέλαβαν.

Υπενθυμίζεται ότι τα αιματηρά επεισόδια ανέβαλαν την προγραμματισμένη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου με τον Αλβανό ομόλογο του στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, ο οποίος επέστρεψε στην Αθήνα προκειμένου να παρακολουθήσει την εξέλιξη της έρευνας.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Απαιτούνται σαφείς απαντήσεις για το επιχειρησιακό φιάσκο που κατέληξε στη δολοφονία στη Ν. Φιλαδέλφεια»

«Η τραγική είδηση της δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ υπογραμμίζει για μια ακόμα φορά, δυστυχώς, το μεγάλο ζήτημα της βίας στους αθλητικούς χώρους», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 «Αλλά θέτει και κάτι ακόμα. Η ελληνική πολιτεία αποδείχθηκε τραγικά ανεπαρκής», προσθέτει, επισημαίνοντας ότι «όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι μια φάλαγγα χούλιγκαν από την Κροατία -με βαρύ ιστορικό ακροδεξιών διασυνδέσεων και βίαιων επιθέσεων- διέσχισαν τη χώρα έχοντας έναν και μόνο σκοπό: την πρόκληση επεισοδίων».

 Στη συνέχεια, ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει τα εξής «προφανή» ερωτήματα: «Βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση των Αρχών; Υπήρξαν προληπτικοί έλεγχοι κατά τη διαδρομή τους; Υπήρξε επιχειρησιακό σχέδιο για την άφιξή τους στην Αθήνα; Γιατί αγνοήθηκε η απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης οπαδών που είχε αποφασίσει η UEFA;».

 «Η ανασφάλεια σκιάζει την ελληνική κοινωνία. Και η πολιτική απάντηση σε αυτήν δεν μπορεί να είναι τα δάκρυα κατόπιν εορτής και οι στερεότυπες εκκλήσεις να είναι αυτό το τελευταίο έγκλημα έξω από αγωνιστικούς χώρους. Άλλωστε, οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας είναι αντικειμενικά τεράστιες», τονίζει και καταλήγει:

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απαιτεί, όπως και κάθε Έλληνας πολίτης, σαφείς απαντήσεις για το επιχειρησιακό φιάσκο που κατέληξε σε έναν τραγικό θάνατο».

ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης που άφησε ανενόχλητους φασίστες χούλιγκαν να δολοφονούν

«Η δολοφονία του νεαρού οπαδού της ΑΕΚ μετά τη χθεσινοβραδινή επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια από οργανωμένες ομάδες φασιστοειδών χούλιγκαν από την Κροατία -που λειτουργούν με το προκάλυμμα του οπαδού- και που, όπως δείχνουν τα στοιχεία, ήταν σε συνεργασία με Έλληνες χούλιγκαν, μόνο οργή προκαλούν στον λαό, σε όλους τους φιλάθλους», τονίζει, σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για αυτήν την εξέλιξη. Είναι υπόλογη για το γεγονός ότι οι οργανωμένοι Κροάτες χούλιγκαν ταξίδεψαν οδικώς, κυκλοφορούσαν οπλισμένοι και έφτασαν ανενόχλητοι στο γήπεδο της ΑΕΚ και μάλιστα σε συνθήκες απαγόρευσης μετακίνησης οργανωμένων οπαδών. Η κυβέρνηση θεωρεί “λογικό” να απαγορεύει συναθροίσεις εργαζομένων, που δήθεν “διαταράσσουν την οικονομική και κοινωνική ζωή”, αλλά αφήνει ανενόχλητους οπλισμένους φασίστες χούλιγκαν να δολοφονούν και να καταστρέφουν», προσθέτει το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους του νεαρού οπαδού της ΑΕΚ.

Ελληνική Λύση: Να λογοδοτήσουν οι εμπνευστές του περιβόητου «επιτελικού κράτους» για τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ

«Έπειτα από τους δουλεμπόρους που εισβάλουν ανενόχλητοι στην Ελλάδα, οδηγούν στο αντίθετο ρεύμα και δολοφονούν Έλληνες, τώρα ζήσαμε το αδιανόητο: Ορδές Κροατών και Βόσνιων ναζί να διανύουν 1.500 χλμ εκ των οποίων τουλάχιστον τα 500 σε ελληνικό έδαφος, να φτάνουν μέχρι την καρδιά της Αθήνας, να δολοφονούν, να τραυματίζουν και να καταστρέφουν! Όλα αυτά παρά την υποτιθέμενη απαγόρευση περί “μετακίνησης” οπαδών…», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση για τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ έξω από το γήπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με την Ελληνική Λύση, «αποδεικνύεται ότι η Ν.Δ., που υποσχέθηκε “νόμο και τάξη”, έχει παραδώσει την πατρίδα και την κοινωνία στην ανομία και την ασυδοσία. Το περιβόητο “επιτελικό κράτος” πρέπει να ξηλωθεί και οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν».

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης