Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
03/08/2023 | 11:59 (ενημερώθηκε 9 μήνες πριν)
Militaire News

«Τα μυστικά της Νέας Αγχιάλου»- Data Journalists

«Τα μυστικά της Νέας Αγχιάλου»- Data Journalists
  • Το πόρισμα που ψάχνει να βρει τον «Χατζηπετρή» για τις ευθύνες
  • Η επιθεώρηση που έγινε στην 111 ΠΜ μία ημέρα πριν από τις εκρήξεις
  • Ανώτατοι και ανώτεροι απόστρατοι της Πολεμικής Αεροπορίας αδυνατούν να εξηγήσουν πώς τινάχτηκαν στον αέρα βόμβες αέρος- εδάφους

Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Η 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο είναι η μεγαλύτερη αεροπορική βάση της Πολεμικής Αεροπορίας, αφού εκεί σταθμεύει ο μεγαλύτερος αριθμός μαχητικών αεροσκαφών F-16. Υπερτερεί αριθμητικά, υστερεί «ποιοτικά» αφού «φιλοξενεί» τις παλαιότερες «εκδόσεις» F-16. Τα πιο σύγχρονα F-16 σταθμεύουν σε Σούδα και Άραξο. Τη Νέα Αγχίαλο πήγαμε να την… χάσουμε από μία φωτιά και οι ευθύνες όπως όλα δείχνουν θα επιμεριστούν με τέτοιο τρόπο, ώστε άπαντες οι εμπλεκόμενοι να πέσουν «στα μαλακά»… Το μόνο σίγουρο στοιχείο που διαθέτουμε είναι για το ποιος έσωσε την τελευταία στιγμή την 111 Πτέρυγα Μάχης: ο «στρατηγός άνεμος» που άλλαξε κατεύθυνση.

Ανώτατοι και ανώτεροι απόστρατοι της Πολεμικής Αεροπορίας αδυνατούν να εξηγήσουν πώς τινάχτηκαν στον αέρα βόμβες αέρος- εδάφους, οι οποίες ήταν πρόχειρα αποθηκευμένες στην περιοχή Καραμπάς, περίπου 5 χλμ. από τις εγκαταστάσεις της 111 ΠΜ. «Το θερμικό φορτίο που προκάλεσε η πυρκαγιά είναι η αιτία», υποστηρίζουν πηγές του ΓΕΑ, αλλά και αυτή η αιτιολόγηση δεν πείθει αρκετούς απόστρατους αεροπόρους που έχουν υπηρετήσει στη βάση.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ των Data journalists ΕΔΩ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης