Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
28/07/2023 | 17:52 (ενημερώθηκε 9 μήνες πριν)
Militaire News

Αντικαταστάθηκε ο διοικητής της 111 ΠΜ-Πλήγμα στο κύρος των ΕΔ οι εκρήξεις στην Αγχίαλο, λέει το ΠΑΣΟΚ

Αντικαταστάθηκε ο διοικητής της 111 ΠΜ-Πλήγμα στο κύρος των ΕΔ οι εκρήξεις στην Αγχίαλο, λέει το ΠΑΣΟΚ

Ο διοικητής της 111 ΠΜ είναι ο πρώτος που πληρώνει τις συνέπειες για όσα συνέβησαν χθες στην Αγχίαλο.

Την ίδια ώρα σε κοινή Ανακοίνωση του Υπεύθυνου βουλευτή ΚΤΕ Άμυνας, κ. Δημήτρη Μπιάγκη, και του Τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, για τα θέμα της Αγχιάλου αναφέρεται:

“Οι εκρήξεις στις αποθήκες πυρομαχικών της 111 Πτέρυγας Μάχης, στην περιοχή Καραμπά, η εκκένωση του αεροδρομίου και η απομάκρυνση μαχητικών αεροσκαφών F-16, για προληπτικούς λόγους, είναι από μόνο του εξαιρετικά σοβαρό. Το μεγαλύτερο όμως όλων είναι το πλήγμα που υπέστη το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και χρήζουν απαντήσεων. Πόσο μάλλον, όταν ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, εμμέσως πλην σαφώς, αποδέχεται τις όποιες ευθύνες και ζητά τη διερεύνησή τους αποφασίζοντας την άμεση διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το συμβάν.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συνδράμουν με κάθε τρόπο στο κοινωνικό σύνολο και στην αντιμετώπιση των αποτελεσμάτων της κλιματικής αλλαγής, αλλά στην προκειμένη περίπτωση φάνηκαν απροετοίμαστες και εντελώς αδύναμες να υπερασπιστούν τα του οίκου τους. Τι έφταιξε και η κατάσταση είχε αυτή την άσχημη εξέλιξη;

Αναμένουμε την κυβέρνηση να εξιχνιάσει σε βάθος το θέμα, τόσο όσον αφορά στα αίτια και την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης που οδήγησαν σε αυτά τα θλιβερά αποτελέσματα, καθώς και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προληπτική και κατασταλτική αντιμετώπιση ενδεχόμενων μελλοντικών ανάλογων καταστάσεων.”

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης