Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
28/07/2023 | 12:42
Militaire News

Για όλα φταίνε «τα ακραία καιρικά φαινόμενα», είπε ο κ.Κικίλιας

Για όλα φταίνε «τα ακραία καιρικά φαινόμενα», είπε ο κ.Κικίλιας
Συνέντευξη τύπου για τις δασικές πυρκαγιές από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, τον καθηγητή Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας Χρήστο Ζερεφό, τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά και τον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευάγγελο Γκουντούφα, Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενημερώνοντας το κοινό είπε ότι η χώρα επί 15 ημέρες είχε να αντιμετωπίσει ακραία καιρικά φαινόμενα και 600 φωτιές… Προφανώς ο κ.Κικίλιας γνωρίζει ότι έχουν υπάρξει πολύ,πολύ χειρότερες καιρικές συνθήκες. Συνεπώς η δικαιολογία του εύκολα αποδομείται.

Αναφερόμενος στις περίπου 660 πυρκαγιές είπε ότι οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν αλλά δέκα από αυτές πήραν μεγάλες διαστάσεις, δοκίμασαν τις αντοχές όλων. Τραυματίστηκαν 74 άνθρωποι και έχασαν τη ζωή τους τρεις. Η έγκαιρη χρήση του 112 όπως η μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης της Ρόδου για ακόμη μια φορά λειτούργησε αποτελεσματικά.

Το κράτος είπε ο κ. Κικίλιας θα κάνεις ό,τι πρέπει και ό,τι οφείλει για να ανακουφίσει τους πληγέντες και τις πληγείσες περιοχές.

Παρά την προετοιμασία ο βαθμός δυσκολίας αποδείχθηκε πολύ μεγάλος, σημείωσε και συμπλήρωσε ότι όπου διαπιστωθούν ελλείψεις ή λάθη θα υπάρξει βελτίωση και αναθεώρηση.

Η κλιματική κρίση δεν θα φύγει και οφείλουμε να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας σε όλα τα επίπεδα, τόνισε ο υπουργός.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης