Υποστηριξε το militaire
29/07/2023 | 05:30

«Η ιδεολογία της υποτέλειας» και η ανάγκη «ανάκτησης της ιστορίας μας»-Γιώργος Κοντογιώργης

Militaire News

Ο καθηγητής κ.Γιώργος Κοντογιώργης μιλά για την Ελλάδα μετά από τις εκλογές. ΄Οχι με τη ξύλινη κομματική γλώσσα που ακούμε στις καθημερινές αναλύσεις από τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης. Η οπτική γωνία με την οποία ο κ.Κοντογιώργης προσεγγίζει όλα τα θέματα δεν έχει καμία σχέση με τα τετριμμένα.

Ο κ.Κοντογιώργης μιλά για τα κόμματα που θέλουν «την ψήφο της ελληνικής κοινωνίας αλλά όχι τη βούληση της». Μιλά για την «ιδεολογία της υποτέλειας» που αφορά στο σύνολο του πολιτικού φάσματος. Έχουμε αρχίσει κι εμείς οι πολίτες να «ασπαζόμαστε» αυτή την «ιδεολογία της υποτέλειας»; Η αλλοτρίωση μας είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει, αλλά ο κ.Κοντογιώργης θεωρεί ότι στα εθνικά θέματα δεν πρόκειται οι πολίτες να δεχτούν εκπτώσεις. Ειδικά στο θέμα του Αιγαίου.

«Από την Αριστερά μέχρι τη Δεξιά είναι όλοι σύμφωνοι ότι η ατζέντα που θα συζητηθεί με την Τουρκία είναι αυτή της Γαλάζιας Πατρίδας», λέει ο κ.Κοντογιώργης απαντώντας σε ερώτηση για την διακομματική σιωπή στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών.

Μιλά για την ανάγκη «να ανακτήσουμε την ιστορία μας», όχι με την έννοια της επιστροφής στο παρελθόν, αλλά της διδαχής μας απ΄  αυτό.

Μιλά για τη «διεθνή των αγορών» την οποία μόνο «η εθνική συλλογικότητα μπορεί να αντιμετωπίσει», την ελευθερία ,τα δικαιώματα και το τέλος του διαχωρισμού «δεξιά-αριστερά».

Ο Ομότιμος Καθηγητής Γιώργος Κοντογιώργης χρημάτισε Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου. Μέλος διεθνών επιστημονικών ενώσεων και επιστημονικών περιοδικών, έχει διδάξει σε πλήθος ξένων πανεπιστημίων και επί σειρά ετών στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού. Έχει δημοσιεύσει 47 βιβλία και περισσότερα από 500 επιστημονικά άρθρα στην Ελλάδα και σε πολλές άλλες χώρες, ενώ αρθρογραφεί τακτικά σε έντυπα/ιστολόγια γνώμης με παρεμβάσεις του στα δημόσια πράγματα. Ο ερευνητικός προσανατολισμός του εστιάζεται στην οικοδόμηση της κοσμοσυστημικής γνωσιολογίας και στη διαμόρφωση μιας εκ βάθρων νέας κοινωνικής επιστήμης που καλύπτει τα θεμέλια πεδία του κοινωνικού βίου: από την εννοιολογία και την τυπολογία των κοινωνικών φαινομένων έως την εξελικτική βιολογία του σύνολου κοινωνικού γίγνεσθαι.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης