Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΚΥΠΡΟΣ
20/07/2023 | 19:48
Militaire News

Αδούλωτη Κερύνεια για τα 49 χρόνια τουρκικής κατοχής στην Κύπρο

Αδούλωτη Κερύνεια για τα 49 χρόνια τουρκικής κατοχής στην Κύπρο

Αξιολογώντας τον απολογισμό των 100 ημερών διακυβέρνησής του Νίκου Χριστοδουλίδη διαπιστώσαμε και προειδοποιήσαμε, σε προηγούμενη ανάρτησή μας   ότι,  η εξαγγελθείσα  «τεράστια»  και πολυδάπανη Διπλωματική πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας διεξάγεται στη  βάση λανθασμένης στρατηγικής με λάθος στόχο.  49 χρόνια μετά,  πρέπει να σταματήσουν οι Δικοινοτικές συνομιλίες  και το Κυπριακό να το διαχειριστούμε στην ουσία του ως θέμα εισβολής , κατοχής και παραβίασης κάθε αρχής Δικαίου και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με τις Δικοινοτικές συνομιλίες έχει παραμερισθεί η εισβολή και συρθήκαμε να συζητούμε όρους συνθηκολόγησής μας με την απαίτηση του Τούρκου κατακτητή να νομιμοποιήσουμε την ΝΤΕ-ΦΑΚΤΟ κατάσταση που δημιούργησε η εισβολή ,κατοχή και οι Τουρκικές αποσχιστικές ενέργειες, σε ΝΤΕ-ΓΙΟΥΡΕ.

Μέσα από τις Δικοινοτικές συνομιλίες έγιναν,   παρά τη Λαϊκή εντολή του 2004, από  τους  εκάστοτε Κυβερνώντες   σοβαρές υποχωρήσεις  στον Τούρκο  κατακτητή και τους Δυτικούς ενόχους για την τραγωδία μας. Έγιναν υποχωρήσεις  οι οποίες ισοδυναμούν με συνθηκολόγηση με τους όρους του κατακτητή για λύση διχοτομική, ρατσιστική, τη  ΔΔΟ.  Παρόλο τούτο  ούτε ένα «κοκκαλούδι να γλύψουν» δεν δόθηκε στους πρόθυμους Κυβερνώντες μας.  Αυτοί όμως  ατού. Τα ίδια και τα ίδια. Μάλιστα τώρα,  αρχίζει να ανοίγεται πόρτα και στο ΝΑΤΟ για να βοηθήσει , δήθεν. Το ΝΑΤΟ δεν έχει ρόλο να διαδραματίσει σε παζάρι για λύση του Κυπριακού στη βάση των κατοχικών δεδομένων. Έχει σοβαρή ευθύνη για την Τουρκική εισβολή και κατοχή για την οποία πρέπει  να απολογηθεί και να ενεργήσει για τερματισμό της, όπως  και για τερματισμό όλων των παράνομων παραγώγων της.

 Γιαυτό 49 χρόνια μετά:

    • επιβάλλεται να λεχθεί  στην Τουρκία και τους Δυτικούς συνοδοιπόρους της, φτάνει πιά.
    • Πρέπει να δοθεί από όλους  απολογία στον Κυπριακό Λαό και,
    •  να επανατοποθετηθεί  το Κυπριακό και όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την απελευθέρωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αποκατάσταση της Διεθνούς Νομιμότητας που παραβιάστηκε το 1974 και μετά.
    • Να σταματήσει η παροχή  χρόνου και άλλοθι στους εχθρούς μας να  συνεχίζουν την υλοποίηση της συνωμοσίας για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
    • Να σταματήσει να διευκολύνεται ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ να υπηρετεί ως εντολοδόχος των συνωμοτών του Κυπριακούκαι να σέρνει το χορό προς εδραίωση και αναγνώριση του παράνομου καθεστώτος  στα κατεχόμενα εδάφη μας. 

Αν δεν γίνουν αυτά τα βήματα προειδοποιούμε ότι και η πορεία Νίκου Χριστοδουλίδη  στο Κυπριακό  όχι μόνο θα αποτύχει,  θα αποβεί ολέθρια. Είτε και αυτή θα οδηγηθεί σε τεχνητό  αδιέξοδο με την ευθύνη να επιρρίπτεται και πάλι στην Κυπριακή Δημοκρατία, κάτι που θα αντανακλά και στο Λαό ο οποίος δεν έχει καμιά ευθύνη, είτε θα οδηγηθούμε ακόμη μια φορά στο χείλος του κρεμμού με τον εκβιασμό  να συνθηκολογήσουμε  με λύση ΔΔΟ την οποία ο Κυπριακός Λαός δεν θέλει και δεν θα εγκρίνει. Οποιοδήποτε και να συμβεί θα αποτελεί καταστροφή και θα δοθεί η δικαιολογία στους ξένους συνοδοιπόρους της Τουρκίας να κλιμακώσουν πιέσεις πάνω μας για  να συνθηκολογήσουμε και θα ανοίξει ο δρόμος αναγνώρισης του παράνομου καθεστώτος.

Ας αποτελέσουν  λοιπόν φέτος, τα μνημόσυνα των νεκρών μας  του 1974, την ευκαιρία για να εξαγγελθεί η απόφαση για  επανατοποθέτηση του Κυπριακού ώστε να προληφθεί η προβλεπτά αδιέξοδη και ολέθρια κατάληξη της πορείας που έχει χαράξει  και η νέα Ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΑΛΗΚΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝΑΚ76202318072023,επιστολη στον προεδρο και αρχηγους των κομματων20230719

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης