Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
14/07/2023 | 13:48
Militaire News

Το δημοτικό συμβούλιο του Κιέβου απαγορεύει όλα τα «πολιτιστικά προϊόντα» στη ρωσική γλώσσα

Το δημοτικό συμβούλιο του Κιέβου απαγορεύει όλα τα «πολιτιστικά προϊόντα» στη ρωσική γλώσσα

Ο δήμος του Κιέβου απαγόρευσε χθες Πέμπτη τη δημόσια χρήση όλων των «πολιτιστικών προϊόντων» στη ρωσική γλώσσα, συμπεριλαμβανομένων των βιβλίων, της μουσικής, των κινηματογραφικών ταινιών και των θεατρικών έργων.

Τα ρωσικά είναι η γλώσσα του «επιτιθέμενου κράτους» και δεν έχουν θέση στο Κίεβο, ανέφερε το μέλος του δημοτικού συμβουλίου Βαντίμ Βασίλτσουκ, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της δημοτικής αρχής.

«Μια για πάντα, τα πολιτισμικά προϊόντα στη ρωσική γλώσσα πρέπει να απαγορευθούν (…) στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας», επέμεινε.

Την απόφαση ενέκριναν τα 71 από τα 120 μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Πλήττονται μεταξύ άλλων ιστορικά έργα υψηλής αισθητικής αξίας όπως αυτά του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, διάσημου συγγραφέα στη ρωσική γλώσσα από το Κίεβο.

Οι ποινές για τους παραβάτες δεν αποκαλύφθηκαν.

Από τον Φεβρουάριο του 2014, όταν έγινε η λεγόμενη «επανάσταση της Μαϊντάν», έχουν ενταθεί οι προσπάθειες προώθησης της ουκρανικής γλώσσας.

Το ουκρανικό Σύνταγμα συνεχίζει να εγγυάται τη χρήση της ρωσικής γλώσσας, που χαρακτηρίζεται μειονοτική. Αλλά μετά την εισβολή του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια, τον Φεβρουάριο του 2022, η πίεση να εξοβελιστεί οτιδήποτε ρωσικό εντάθηκε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης