Υποστηριξε το militaire
Άμυνα ΘΡΑΚΗ
18/06/2023 | 15:36
Militaire News

Τι «ξέχασε» να μας πει ο κ.Μητσοτάκης για το έγγραφο της ΕΥΠ και τους υποψήφιους της Ροδόπης

Τι «ξέχασε» να μας πει ο κ.Μητσοτάκης  για το έγγραφο της ΕΥΠ και τους υποψήφιους της Ροδόπης
Φωτογραφία ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Φωτογραφία ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο κ.Μητσοτάκης είχε δηλώσει πολλές φορές ότι ο κ.Τσίπρας είχε ενημερωθεί για τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και τις απόψεις τους στη Ροδόπη, πριν από τις εκλογές. Η ενημέρωση προερχόταν από την ΕΥΠ. Αυτό που …ξέχασε να μας πει ο κ.Μητσοτάκης και αποτελεί ένα ακόμη σκάνδαλο είναι ότι στο ίδιο έγγραφο αναφερόταν και  υποψήφιος της ΝΔ στη Ροδόπη!

Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη διακαναλική του συνέντευξη. Είπε συγκεκριμένα:

«Λυπάμαι που το κάνω αλλά οφείλω να προχωρήσω σε αυτή την αποκάλυψη για να αναδείξω και να αποκαλύψω τα απύθμενα όρια του θράσους του κυρίου Μητσοτάκη και της ανευθυνότητάς του. Το κάνω και για έναν ακόμα λόγο. Πέντε μέρες τώρα παριστάνουν τον ανήξερο και δεν σχολιάζουν καν αυτή τη δήλωση του γαλάζιου υποψηφίου ο οποίος δεν μίλησε για τον εαυτό, άρα δεν είναι ατομικός προσδιορισμός, αλλά συλλογικός προσδιορισμός, μίλησε για Τούρκους τη δυτικής Θράκης σε τουρκικό ΜΜΕ. Εγώ δεν θα ζητήσω σήμερα εξίσου ανεύθυνα από τον κύριο Μητσοτάκη να τον αποσύρω από τα ψηφοδέλτια ή να του ζητήσει δηλώσεις εθνικοφροσύνης. Αυτά είναι επικίνδυνα πράγματα. Απλώς θέλω να καταγράψω την ανευθυνότητα και την υποκρισία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπογράμμισε ότι «αυτά θα τα βρούμε μπροστά μας κάποια στιγμή. Τι μου ζητούσε εμένα να κάνω ο κύριος Μητσοτάκης μέσα από αυτό το τρικ, αυτό το σχέδιο, αυτή την παγίδα που έστησε; Μου ζητούσε να βγω και να πω ότι 20.000 – 25.000 Έλληνες πολίτες στη Θράκη είναι υποκινούμενοι και δεν έχουν ελευθερία κρίσης να κρίνουν ποιους πολιτικούς ψηφίζουν και άρα να δημιουργήσω μείζονα θεσμική κρίση, μείζονα κοινωνική κρίση και μείζονα εθνική κρίση. Δεν το έκανα γιατί προφανώς δεν θα τον ακολουθήσω σε αυτόν το ολισθηρό δρόμο της ανευθυνότητας. Πάει πολύ 10 μέρες τώρα να έχει αναγάγει αυτό σε κεντρικό ζήτημα με αφορμή ένα έγγραφο της ΕΥΠ στο ίδιο όμως έγγραφο που είναι σαφής η αναφορά σε σχέση με τον δικό του υποψήφιο βουλευτή. Προφανώς δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι δεν το πρόσεξε, δεν το είδε. Αν υπήρχε Νόμπελ ανευθυνότητας, θα το είχε πάρει ο κύριος Μητσοτάκης σε ένα κρίσιμο και ευαίσθητο θέμα».

Ακόμα, ο Αλέξης Τσίπρας συμπλήρωσε ότι «δηλώσεις εθνικοφροσύνης από τους μουσουλμάνους Έλληνες της Θράκης πριν από τον κ. Μητσοτάκη είχαν ζητήσει ο κ. Κασιδιάρης και ο κ. Μιχαλολιάκος και είχαν υποστεί πρόστιμο. Ακολουθεί λοιπόν τακτική Μιχαλολιάκου και Κασιδιάρη, ζητούν δηλώσεις εθνικοφροσύνης».

«Δεν έχω συνηθίσει δημόσια να μιλώ για άκρως απόρρητα και εμπιστευτικά έγγραφα. Παρόλα αυτά είμαι υποχρεωμένος βλέποντας αυτή την αδιανόητα ανεύθυνη στάση που κρατάει ο κύριος Μητσοτάκης που αφορά την κοινωνική ειρήνη στη Θράκη. Είμαι υποχρεωμένος γιατί βλέπω ότι αυτή ήταν μία στρατηγική επιλογή που είχε να κάνει με την αλαζονεία του κυρίου Μητσοτάκη να μην υπάρχει ούτε ένα σημείο στον χάρτη χωρίς τη δική του επικράτηση».

Επίσης, ο ίδιος συμπλήρωσε: «Είναι αθλιότητα και ανευθυνότητα που παίρνει χαρακτηριστικά απύθμενου θράσους καθώς στο ίδιο σημείωμα που μου έστειλε ο κύριος Μητσοτάκης γίνεται σαφής αναφορά και για τον υποψήφιο της ΝΔ. Αυτή η σαφής αναφορά μιλά για στρατευμένο στα σχέδια της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης