Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
13/06/2023 | 15:51 (ενημερώθηκε 11 μήνες πριν)
Militaire News

Συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ της Ουκρανίας στην αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας!

Συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ της Ουκρανίας στην αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας!

Η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας FSB ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε ομάδα από πρώην εργαζομένους στην αμυντική βιομηχανία, τους οποίους υποπτεύεται ότι προμήθευσαν την Ουκρανία με ευαίσθητες στρατιωτικές πληροφορίες και ότι σχεδίαζαν επιθέσεις δολιοφθοράς.

Η FSB κατηγόρησε τους πρώην εργαζομένους που δεν κατονομάζονται για κατασκοπεία για λογαριασμό των ουκρανικών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών και για την παράδοση εγγράφων τεχνικής φύσεως και μοντέλων που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή οπλικών συστημάτων και εξοπλισμού για την πολεμική αεροπορία της Ρωσίας.

Ανέφερε σε ανακοίνωση ότι η ίδια ομάδα είχε επίσης ανάμιξη στα σχέδια για την ανατίναξη υποδομών μεταφορών, όπως σιδηροδρομικές γραμμές που χρησιμοποιούνται για τον ανεφοδιασμό των ρωσικών δυνάμεων που πολεμούν στην Ουκρανία.

Η FSB ανέφερε ότι ξεκίνησε έρευνες για τους πρώην εργαζομένους, με τις κατηγορίες ότι διέπραξαν προδοσία σε βάρος της χώρας και ετοίμαζαν ενέργειες δολιοφθοράς.

«Οι ύποπτοι έχουν τεθεί υπό κράτηση και προχωρούν σε ομολογίες», ανέφερε η FSB.

«Κατασχέθηκαν πλαστικά εκρηκτικά με συνολική μάζα άνω των 4 κιλών, τέσσερις πυροκροτητές, εγχειρίδια στρατιωτικών σχεδίων και υλικά που χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς καθώς και 150.000 δολάρια», ανέφερε η ανακοίνωση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης