Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
12/05/2023 | 21:56
Militaire News

Από τη Ρόδο με τη μειωμένη επήρεια με υπογραφή της κυβέρνησης ο κ.Μητσοτάκης έκανε «εξοπλιστική επίδειξη»

Από τη Ρόδο με τη μειωμένη επήρεια με υπογραφή της κυβέρνησης ο κ.Μητσοτάκης έκανε «εξοπλιστική επίδειξη»
Φωτογραφία EUROKINISSI

Φωτογραφία EUROKINISSI

Από τη Ρόδο η οποία με τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση του με την Αίγυπτο «κόβεται στη μέση» κι έχει μειωμένη επήρεια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ξανά την αγορά αεροσκαφών F-35 και έκανε αναφορά στα εξοπλιστικά προγράμματα που υπέγραψε. Από τη Ρόδο η οποία από τον 28ο μεσημβρινό και ανατολικά έμεινε «ακάλυπτη» αφού η υπογραφή της συμφωνίας με την Αίγυπτο την «κόβει στη μέση» και δεν περιλαμβάνει το Καστελόριζο!

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ ο κ.Μητσοτάκης είπε:

«Απέναντι σε μία επιθετική Τουρκία είχα ένα χρέος, φίλες και φίλοι, να θωρακίσω τις Ένοπλες Δυνάμεις και την αποτρεπτική ισχύ της χώρας. Συχνά πετάνε εδώ, πάνω από τη Ρόδο, πάνω από το Καστελόριζο, νέα αεροσκάφη Rafale και αναβαθμισμένα F-16. Δεν τα βλέπετε αλλά να είστε σίγουρες και σίγουροι ότι είναι εκεί να μας φυλάνε.

Σύντομα, εδώ, στις θάλασσές μας θα αρμενίζουν τρεις νέες φρεγάτες, υπερσύγχρονες, τα πιο σύγχρονα πλοία που θα υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο. Από το 2028 θα εντάξουμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας το πιο σύγχρονο αεροσκάφος που υπάρχει, σήμερα, το F-35. Και δεσμεύομαι ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα της πατρίδας θα συνεχιστούν με την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίπλα στην αναγεννημένη ναυπηγική και αμυντική βιομηχανία της χώρας μας».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης