Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
04/05/2023 | 01:14 (ενημερώθηκε 12 μήνες πριν)
Militaire News

Ο Τσίπρας με «συμβόλαιο αλλαγής» και πολύ πράσινο για φόντο

Ο Τσίπρας με «συμβόλαιο αλλαγής» και πολύ πράσινο για φόντο
Φωτογραφία ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Φωτογραφία ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το κοινό πρόγραμμα διακυβέρνησης, το λεγόμενο “Συμβόλαιο Αλλαγής” παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας σε ειδική εκδήλωση στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου. Όπως εξήγησε ο Αλ. Τσίπρας πρόκειται για τον “οδικό χάρτη της προοδευτικής κυβέρνησης”, δηλαδή ένα “Συμβόλαιο με την κοινωνία, που εμπεριέχει τις δεσμεύσεις για μια κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας μακράς πνοής” και στηρίζεται στο “βασικό τετράπτυχο παρεμβάσεων που έχει ανάγκη η κοινωνική πλειοψηφία : αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα δίκαιο αποτελεσματικό κράτος δίπλα στον πολίτη”.

“Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα, γιατί παρουσιάζουμε στον ελληνικό λαό, και ιδιαίτερα σε κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη, το Συμβόλαιο Αλλαγής. Ένα συμβόλαιο δικαιοσύνης και σταθερότητας. Γιατί η ώρα των μεγάλων αποφάσεων πλησιάζει. Η ώρα που γράφεται η ιστορία”, είπε, ξεκινώντας την ομιλία του και εξέφρασε την πεποίθηση ότι “ήρθε και πάλι η ώρα της αλλαγής στη ζωή και την καθημερινότητά μας”.

Έκανε λόγο για “χρέος” του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να δώσει το “παρών στο νέο ραντεβού με την ιστορία”, διαβεβαιώνοντας πως είναι “κατάλληλα προετοιμασμένοι”, “με πρόγραμμα ριζοσπαστικό αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο”.

Εξήγησε πως το Συμβόλαιο Αλλαγής “συμπυκνώνει ένα διάλογο χρόνων με όλες τις κοινωνικές ομάδες”, ενώ στη διαμόρφωση των άρθρων του “έχουν συμβάλει πολλοί ειδικοί, επιστήμονες, πραγματικά άριστοι, όχι με την έννοια της ΝΔ, τεχνοκράτες και ειδικοί που βάζουν πάνω απ’ όλα το συμφέρον των πολλών”. ¨Ένα Συμβόλαιο ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, για να έρθει η αλλαγή όχι μόνο στη κυβέρνηση του τόπου αλλά και τη ζωή μας. Για να μπορεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να προγραμματίσει το μέλλον του, να προγραμματίσει τη ζωή του με ασφάλεια. Να ξανανιώσει ότι έχει μια κυβέρνηση που εμπιστεύεται”, είπε.

“Το πρόγραμμά μας είναι ένα συμβόλαιο για την αλλαγή της καθημερινή ζωής των πολιτών”, σημείωσε, διαμηνύοντας ότι “η Ελλάδα δεν μπορεί να ανήκει στους πλούσιους και τους ισχυρούς. Η Ελλάδα δεν ανήκει σε λίγες οικογένειες που διαμοιράζουν το πλούτο και τα ιμάτιά της. Η Ελλάδα δεν μπορεί παρά να ανήκει σε όλους τους Έλληνες”.

Απευθύνοντας, δε, έκκληση για συμμετοχή όλων “στο ραντεβού με την ιστορία”, δήλωσε: “Όλοι εμείς, δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες έχουμε μία ευθύνη και υποχρέωση. Την Κυριακή το βράδυ, στις 21 του Μάη, να μην πανηγυρίζουν ξανά οι ολιγάρχες, οι ισχυροί, το κατεστημένο, αλλά να βγει στους δρόμους και να πανηγυρίσει ο λαός”. Όπως είπε, αυτό θα συμβεί “μόνο με μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ”, που “θα ανοίξει το δρόμο την επόμενη ημέρα για συγκρότηση κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας”, ενώ επανέλαβε την πρόβλεψή του ότι “ο πρώτος με τον τρίτο, θα μπορούν στις 22 Μαΐου να σχηματίσουν κυβέρνηση, αφού κατά πάσα πιθανότητα θα έχουν τη κοινοβουλευτική πλειοψηφία”. “Αυτή είναι η προγραμματική βάση πάνω στην οποία θα καλέσουμε την επομένη των εκλογών, έχοντας τη ισχυρή στήριξη του ελληνικού λαού, τις προοδευτικές δυνάμεις να συμφωνήσουν. Ανοιχτά, διάφανα, χωρίς παρασκηνιακές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι”, υπογράμμισε.

Προλογίζοντας τα 11 άρθρα του Συμβολαίου Αλλαγής, ανέφερε πως “πολλά από αυτά θα γίνουν από δεσμεύσεις πράξη, τις πρώτες πενήντα μέρες της προοδευτικής διακυβέρνησης”, “για να δει ο πολίτης άμεσα ανάσα και στήριξη”, ενώ άλλα, όπως “οι μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος, θα φέρουν αποτελέσματα σταδιακά σε διάστημα τετραετίας”. Όλα, όμως, “θα υπηρετούν ένα μεγάλο εθνικό στόχο: Να γίνει η Ελλάδα μια κανονική Ευρωπαϊκή χώρα”, που σημαίνει “να συγκλίνει με τον μέσο όρο των χωρών της ευρωζώνης στο εισόδημα, τις υπηρεσίες υγείας, την Παιδεία, το κοινωνικό κράτος, το επίπεδο των εργασιακών σχέσεων, τις δημόσιες υποδομές, την ασφάλεια του πολίτη”. “Κεντρική μας δέσμευση, λοιπόν, για να το πετύχουμε αυτό να ανακατευθύνουμε τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, που μέχρι σήμερα χορηγούνται αφειδώς σε ελάχιστους επιχειρηματικούς ομίλους, χωρίς να αφήνουν πραγματικό αναπτυξιακό, εργασιακό και κοινωνικό αποτύπωμα. Ώστε να μη σπαταλήσουμε αυτή τη μεγάλη για τη χώρα ευκαιρία”, τόνισε.

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης