Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
30/04/2023 | 06:15 (ενημερώθηκε 12 μήνες πριν)
Militaire News

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και ο Α/ΓΕΕΘΑ που διαρκώς είναι «καβάλα» αλλά όχι «στο άλογο»

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ και ο Α/ΓΕΕΘΑ που διαρκώς είναι «καβάλα» αλλά όχι «στο άλογο»

Υπήρξε πράγματι σκέψη για να τοποθετηθεί ο Α/ΓΕΕΘΑ Κώστας Φλώρος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ; Ούτε για ένα λεπτό δεν εξετάστηκε τέτοιο ενδεχόμενο παρά τα όσα διαδίδουν οι «ανώνυμοι υποστηρικτές» του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

Μπορεί να έχει δημιουργηθεί -πάντα μέσω διαρροών- η εντύπωση ότι η σχέση Μητσοτάκη-Φλώρου είναι σχεδόν …αδελφική. Αντιθέτως η σχέση αυτή πρέπει να έχει τραυματιστεί ανεπανόρθωτα από τις 12 Ιανουαρίου, όταν ο Α/ΓΕΕΘΑ πήγε στο Μαξίμου, λίγες ώρες πριν γίνει πρωτοσέλιδο στο Documento η υποκλοπή του από την ΕΥΠ και όσα έγραφαν στην αναφορά τους όσοι τον άκουγαν…

Μετά από εκείνη την επίσκεψη άπαντες θεώρησαν ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ θα αποστρατευόταν. Λίγα 24ωρα μετά η απόφαση του πρωθυπουργού και του ΚΥΣΕΑ διέψευσε τις εκτιμήσεις.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι υπάρχει η σχέση Μητσοτάκη-Φλώρου που θέλουν να πιστεύουν οι ελάχιστοι πλέον υποστηρικτές του Α/ΓΕΕΘΑ.

Δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε αλλά μάλλον ο κ.Μητσοτάκης θα έχει σκεφθεί αρκετές φορές ότι έπρεπε να είχε ακούσει τον Γρηγόρη Δημητριάδη που το 2021 είχε ταχθεί υπέρ της αποστρατείας Φλώρου.

Ο κ.Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά όσα έχουν συμβεί και συμβαίνουν στο ΥΠΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία. Γνωρίζει το κλίμα δυσαρέσκειας που υπάρχει στις Ένοπλες Δυνάμεις έναντι της κυβέρνησης του και ξέρει ότι στο Στόλο η φουρτούνα που ξέσπασε με τους χειρισμούς Φλώρου στο θέμα του επιδόματος Στόλου θα έχει επιπτώσεις. Το γεγονός ότι γνωρίζει αλλά δείχνει να στηρίζει τον Α/ΓΕΕΘΑ είναι θέμα προς διερεύνηση. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ακόμη κι αν κάποιοι του εισηγήθηκαν να τοποθετήσει τον κ.Φλώρο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας δεν το σκέφθηκε ποτέ σοβαρά.

Όσο για τον Α/ΓΕΕΘΑ; Κάθε μέρα είναι «καβάλα» όχι «στο άλογο» όμως. Κάθε μέρα κάποιος μαθαίνει αυτά που με στεντόρεια φωνή λέει σε διάφορα γραφεία. Πότε «καβαλάει» τον έναν και πότε τον άλλον! Στις προτιμήσεις του κυρίως δημοσιογράφοι οι οποίοι δεν του είναι αρεστοί. Αυτή η ομάδα αποτελεί πλέον πλειοψηφία.

Καλό θα ήταν ,πρώτα απ ΄  όλα για τις Ένοπλες Δυνάμεις να ξεκαβαλήσει το καλάμι, αν και μάλλον είναι απίθανο ,τώρα στους τελευταίους μήνες της θητεία του να κάνει κάτι τέτοιο.

Τουλάχιστον όμως ας καταλάβει ότι η συμπεριφορά του δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με τη στολή , τα γαλόνια που φοράει και τη θέση που υπηρετεί. Αν το έχει ξεχάσει να του θυμίσει κάποιος ότι τη θέση την υπηρετεί…

Ο κ.Φλώρος θα πρέπει να συνηθίσει έστω και τώρα ότι θα είναι αντικείμενο κριτικής. Ακόμη και για την επιχείρηση που λέει ότι έκανε στο Σουδάν. Ο συνάδελφος Ζαχαρίας Μίχας που από το defence-point.gr που δέχεται τα τελευταία 24ωρα επιθέσεις από ανώνυμους γραφικούς «στρατηλάτες» του γλυκού νερού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδομεί με αριθμούς το αφήγημα του ΓΕΕΘΑ. Οι παλαιότεροι συντάκτες του ρεπορτάζ ΥΠΕΘΑ έχουμε καταγράψει επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και μπορούμε να κάνουμε τη σύγκριση με όσα ο σημερινός Α/ΓΕΕΘΑ ισχυρίζεται. Για το Σουδάν αξίζουν συγχαρητήρια στα πληρώματα των αεροσκαφών και στους 12 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων που παρέλαβαν την τελευταία ομάδα των Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν. Όλα τα άλλα είναι αχρείαστες υπερβολές που δεν κάνουν καλό.

Γενικώς οι ψευδαισθήσεις στον χώρο της Εθνικής Άμυνας δεν αποδείχτηκαν ποτέ χρήσιμες. Οδήγησαν πάντα σε καταστροφές.

Αυτά προς το παρόν αν και είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα χρειαστεί να επανέλθουμε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης