Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
29/04/2023 | 06:05 (ενημερώθηκε 12 μήνες πριν)
Militaire News

Διδάσκων της ΣΣΕ ο Ταξίαρχος ε.α που ενεπλάκη με το κόμμα Κασιδιάρη, λένε οι καθηγητές της Σχολής

Διδάσκων της ΣΣΕ ο Ταξίαρχος ε.α που ενεπλάκη με το κόμμα Κασιδιάρη, λένε οι καθηγητές της Σχολής

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι κακώς αναφέρεται ως καθηγητής της ΣΣΕ ο Ταξίαρχος ε.α Δημήτρης Χατζηλιάδης, ο οποίος ενεπλάκη με το κόμμα Κασιδιάρη. Ωστόσο δεν τίθεται θέμα για το γεγονός ότι από το 2008 έως το 2012 και την περίοδο 2015-2016 ο απόστρατος Ταξίαρχος ήταν διδάσκων της ΣΣΕ.

Η ανακοίνωση:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρουσιαστεί το φαινόμενο να χρησιμοποιείται παράνομα και καταχρηστικά από κάποιους ο τίτλος του Καθηγητή των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), δηλαδή των Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών, και αυτό περνάει ενίοτε και στα Μέσα Ενημέρωσης.

Η πιο πρόσφατη τέτοια περίπτωση εντοπίζεται σε είδηση που αναπαράχθηκε τις τελευταίες ημέρες σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και αφορά τον τίτλο του Προέδρου του κόμματος “Εθνικό Κόμμα Έλληνες”. Ο Πρόεδρος του κόμματος αυτού, Ταξίαρχος ε.α. κ. Δημήτριος Χατζηλιάδης αναφέρεται ως «Καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων», πράγμα το οποίο προκάλεσε πολλές απορίες και συζητήσεις και γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να διευκρινίσουμε ότι:

1. Η εκλογή των Καθηγητών, μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Σχολής Ευελπίδων, γίνεται με βάση σχετικό νόμο και σύμφωνα με τις διαδικασίες των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ). Ο Ταξίαρχος ε.α. κ. Δημήτριος Χατζηλιάδης ουδέποτε υπήρξε Καθηγητής, μέλος ΔΕΠ, της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), ούτε ποτέ καν υποψήφιος για κατάληψη θέσης ΔΕΠ. Συνεπώς δεν είναι ορθό ότι είναι ή ήταν Καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

2. Ο Ταξίαρχος ε.α. κ. Δημήτριος Χατζηλιάδης είναι πρώην συμβασιούχος Διδάσκων της ΣΣΕ, καθώς δίδαξε κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2008-2012 και 2015-2016 το μάθημα “Στρατιωτική Γεωγραφία”, και με βάση την νομοθεσία η ιδιότητα αυτή δεν επιτρέπει τη χρήση του τίτλου του Καθηγητή.

Επομένως οτιδήποτε διαφορετικό, όσον αφορά τον τίτλο, συνιστά αθέμιτη παραπληροφόρηση.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Καθηγητής Νίκος Μπάρδης

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αναπλ. Καθηγητής Δημήτρης Πανομήτρος

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης