Υποστηριξε το militaire
Militaire News

«Η αντεπίθεση της Ουκρανίας είναι αναπόφευκτη», εκτιμά ο επικεφαλής της Wagner

«Η αντεπίθεση της Ουκρανίας είναι αναπόφευκτη», εκτιμά ο επικεφαλής της Wagner

Ο επικεφαλής της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε ότι η Ουκρανία ετοιμάζεται για μια «αναπόφευκτη» αντεπίθεση και ότι στέλνει καλά εκπαιδευμένες μονάδες στην κατεστραμμένη πόλη Μπαχμούτ, της ανατολικής Ουκρανίας, η οποία εδώ και μήνες αποτελεί το επίκεντρο των συγκρούσεων.

Σε ηχητικό μήνυμα που ανήρτησε στο Telegram, ο Πριγκόζιν επανέλαβε τις επικρίσεις του εναντίον του ρωσικού κατεστημένου στον τομέα της ασφαλείας, λέγοντας ότι εντός της Ρωσίας βρίσκεται σε εξέλιξη μια «προδοσία», ενώ δήλωσε ότι τα στρατεύματά του δεν λαμβάνουν ακόμα τις απαραίτητες αποστολές πυρομαχικών από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και ότι ως εκ τούτου υφίστανται πέντε φορές περισσότερες απώλειες.

«Σήμερα, καλά εκπαιδευμένες μονάδες του εχθρού ήδη στέλνονται στο Μπαχμούτ…Μια αντεπίθεση των Ουκρανών είναι αναπόφευκτη», δήλωσε ο Πριγκόζιν, προσθέτοντας ότι αναμένει η εκστρατεία να ξεκινήσει κάποια στιγμή μετά τις 2 Μαΐου όταν ο καιρός θα έχει βελτιωθεί και το έδαφος θα είναι πιο στεγνό.

Ο Πριγκόζιν διερωτήθηκε επίσης για ποιο λόγο οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν εξαπολύσει επιθέσεις κατά των γειτονικών πόλεων Σλοβιάνσκ και Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία για να περιοριστεί η πίεση στο Μπαχμούτ. Δήλωσε ωστόσο ότι τα στρατεύματά του θα χρησιμοποιήσουν κάθε δυνατό μέσο για να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την πλήρη κατάληψη της πόλης, την καταστροφή του ουκρανικού στρατού και την αναχαίτιση της επίθεσης του Κιέβου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης