Υποστηριξε το militaire
Πρώτη Γραμμή
09/04/2023 | 20:59
Militaire News

Οι «λάθος» ανακοινώσεις του υπουργείου Ναυτιλίας για τα ναρκωτικά!

Οι «λάθος» ανακοινώσεις του υπουργείου Ναυτιλίας για τα ναρκωτικά!

Μεγάλη φουρτούνα στο ΥΝΑΝΠ για τον Υπουργό Ναυτιλίας κ.Πλακιωτάκη μετά τις  παρεμβάσεις του τομέα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για θέματα που απασχολούν τα στελέχη αλλά και όλα τα σοβαρά ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Αρχηγείου του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. 

 Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ενταθεί οι διαμαρτυρίες των Λιμενικών για όσα προβλήματα αντιμετωπίζουν αφού επί θητείας Πλακιωτάκη φαίνεται πως ο χρόνος έχει σταματήσει στο 2019 καθώς επί 4 χρόνια τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ έχουν μείνει εγκλωβισμένα στα νησιά με τον συνολικό χρόνο χωρίς μετάθεση να φτάνει μέχρι και 10 έτη. 

 Οι εκπρόσωποι των στελεχών μιλούν για πρωτόγνωρες καταστάσεις που ουδέποτε έχουν βιώσει ανάλογες. Τι λένε:

 Τον ρόλο του εκφραστή της αγωνίας των Λιμενικών έχει αναλάβει ένας παλιός τους γνώριμος από την θητεία του στο ΥΝΑΝΠ ο Χρήστος Λαμπρίδης που είχε διατελέσει ως Γεν.Γραμματέας του Υπουργείου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

 Ο Χρήστος Λαμπριδης ως τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μαζί τον βουλευτή Χίου και αν. τομεάρχη Ναυτιλίας ,Ανδρέα Μιχαηλίδη έχουν αναδείξει την αδράνεια του ΥΝΑΝΠ επί θητείας Πλακιωτάκη ζητώντας εξηγήσεις για την αδικαιολόγητη αυτή στάση που έχει εκθέτει τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και έχει υποβαθμίσει το κύρος του Σώματος. 

 Το ποτήρι ξεχείλισε για τα στοιχεία της πρόσφατης ανακοίνωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και όπως δηλώνει ο συντονιστής του Τμήματος Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λαμπρίδης Χρήστος « μάθαμε ότι από το 2019 μέχρι σήμερα από το Λιμενικό Σώμα έχουν κατασχεθεί 884 τόνοι κατεργασμένης κάνναβης, 1.485 τόνοι ακατέργαστης κάνναβης, 619 τόνοι κοκαΐνης και περίπου 5 τόνοι ηρωίνη ήταν σοκαριστικά. »

 Τονίζει μάλιστα πως αν αναλογιστεί κανείς ότι η πολύπαθη Κολομβία έκανε το 2022 ρεκόρ κατασχέσεων κοκαΐνης με 671 τόνους και η υπόθεση του «Noor 1», που συγκλόνισε το πανελλήνιο το 2014, αφορούσε 2,1 τόνους ηρωίνης, τότε κατέληγε εύκολα στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί στον πιο κεντρικό στόχο των διεθνών καρτέλ ναρκωτικών. Αυτό μάλιστα φαίνεται να έχει γίνει χωρίς, ως πολίτες, να το «πάρουμε είδηση», καθώς ανακοινώσεις για την κατάσχεση τέτοιων ποσοτήτων από το Λιμενικό Σώμα δεν υπάρχουν.

 Την επόμενη ημέρα το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ζητούσε διευκρινίσεις καθώς και πλήρη ενημέρωση που να επιβεβαιώνει τα στοιχεία του υπουργείου.

 Αμέσως μετά ακολούθησε νέο δελτίο Τύπου του υπουργείου, ως «ορθή επανάληψη», με την οποία ενημέρωνε ότι «οι ποσότητες οι οποίες αναφέρονται στο προηγούμενο δελτίο Τύπου δεν ισχύουν, καθώς είχαν υποβληθεί εσφαλμένα και εκ παραδρομής από την αρμόδια Διεύθυνση του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.». Οι πραγματικές ποσότητες, σύμφωνα με τη διορθωμένη ανακοίνωση, αφορούν κατασχέσεις 7,5 τόνων κατεργασμένης κάνναβης, περίπου 2,7 τόνων ακατέργαστης κάνναβης και 619 κιλών κοκαΐνης.

 Η νέα ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας αποτελεί από μόνη της πολιτικό γεγονός, που περιέχει μια καλή είδηση, μια κακή διαπίστωση και επισημαίνει σοβαρούς κινδύνους.

Η καλή είδηση είναι ότι μπορεί η κυβέρνηση να έπεσε έξω στο μέτρημα κατά 618,4 τόνους κοκαΐνης, 876,5 τόνους κατεργασμένης κάνναβης, 1.482,3 τόνους ακατέργαστης κάνναβης και 5 τόνους ηρωίνης, αλλά ευτυχώς η Ελλάδα δεν αποτελεί τον κύριο στόχο εγκληματικών οργανώσεων ως χώρος διακίνησης ναρκωτικών ανά την υφήλιο. Η κακή διαπίστωση είναι ότι η κυβέρνηση, όπως εύστοχα επισήμανε σε δήλωσή του ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, «για προεκλογικούς λόγους “κοιμάται κι ονειρεύεται” ότι σκιαμαχεί με το σύνολο της διεθνούς παραγωγής ναρκωτικών και όταν γίνεται αντιληπτή, κρύβεται πίσω από υπηρεσιακούς παράγοντες». Η παραπληροφόρηση των πολιτών που επιχειρήθηκε ήταν τόσο εξόφθαλμη, που δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από λάθη στελεχών του Λιμενικού Σώματος. Ενός Σώματος που έχει μεγάλες επιτυχίες, αλλά και απώλειες στελεχών του στον αγώνα κατά των εμπόρων του θανάτου.

 Δήλωση του βουλευτή Χίου και αν. τομεάρχη Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέα Μιχαηλίδη

 Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έδωσε στην δημοσιότητα στοιχεία για την κατάσχεση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών εκ μέρους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή τα οποία καμία σχέση δεν είχαν με την πραγματικότητα.

 Τα στοιχεία αυτά ήταν προδήλως υπερβολικά, γεγονός το οποίο επισημάναμε ως Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ και ζητήσαμε άμεσα εξηγήσεις.

 Στη συνέχεια και μετά από την παρέμβασή μας αυτή, εκδόθηκε άλλη ανακοίνωση με τελείως διαφορετικά στοιχεία ως προς τις ποσότητες και το είδος των ναρκωτικών ουσιών, επιχειρώντας μάλιστα το Υπουργείο να επιρρίψει την ευθύνη για την παραπληροφόρηση αυτή σε υπηρεσιακούς παράγοντες του Λιμενικού Σώματος. Η μάχη ωστόσο που δίνουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ενάντια στη διακίνηση ναρκωτικών είναι σημαντική και αναγνωρισμένη.

Είναι προφανές ότι για προεκλογικούς λόγους η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου “κοιμάται κι ονειρεύεται” ότι σκιαμαχεί με το σύνολο της διεθνούς παραγωγής ναρκωτικών και όταν γίνεται αντιληπτή, κρύβεται πίσω από υπηρεσιακούς παράγοντες.

 Ερασιτέχνες στην κατασκευή faκe news και παρωδία επιτελικού κράτους ταυτόχρονα!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης