Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
14/01/2023 | 15:21
Militaire News

Πώληση F-16 στην Τουρκία: Ήταν «λαγός» ο Άγγελος Συρίγος;

Πώληση F-16 στην Τουρκία: Ήταν «λαγός» ο Άγγελος Συρίγος;

Ο Άγγελος Συρίγος, μόλις πριν  από λίγες ημέρες, είχε δηλώσει ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας να παραλάβει η Τουρκία F-16. Τώρα ήρθε το δημοσίευμα της WSJ για την πώληση F-16 στην Τουρκία.

Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Δουδωνής, το Σάββατο (14/01), κλήθηκε να το σχολιάσει. Το δημοσίευμα της «Wall Street Journal» αναφερόταν στην πρόθεση του Αμερικανού Προέδρου, Τζο Μπάιντεν, να ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για την πώληση νέων μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία και, παράλληλα, F-35 στην Ελλάδα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Παναγιώτης Δουδωνής ανέφερε: «Ή το είπε τυχαία, κάτι που δεν το νομίζω. Ή λειτούργησε ως «λαγός» της κυβέρνησης γιατί, ύστερα από μία εβδομάδα, ήρθε το εν λόγω δημοσίευμα. Χτίστηκε ένα κλίμα στην Ελλάδα για να έρθουμε κατόπιν να πούμε: «Δεν έγινε και τίποτα με τα F-16, θα έχουμε F-35». Εθνικό είναι το αληθές. Πρέπει να ξέρουμε την αλήθεια και να μην χτίζεται ένα κλίμα ώστε να παριστάνει η κυβέρνηση στην κοινή γνώμη ότι δεν έγινε και τίποτα»

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης