Υποστηριξε το militaire
Πρώτη Γραμμή
02/01/2023 | 21:22 (ενημερώθηκε 1 έτος πριν)
Militaire News

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη το βράδυ της Δευτέρας (2/1). Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός στην Κρήτη είχε ένταση 4,1 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 37 χιλ ΒΒΑ της Νεάπολης Λασιθίου Κρήτης.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 15,4 χιλιόμετρα.

σεισμος κρητη, σεισμος τωρα, λασιθι

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τον σεισμό στην Κρήτη.

Σεισμός στην Κρήτη – Τι λέει ο σεισμολόγος Γ. Παπαδόπουλος

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο υπάρχει μια γενικότερη δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα, ωστόσο τα μεγέθη δεν έχουν περάσει ακόμα «την κόκκινη γραμμή».

«Τις τελευταίες μέρες αναπτύσσεται μία δραστηριότητα στον θαλάσσιο χώρο, μερικά χιλιόμετρα βόρεια από την Νεάπολη του Λασιθίου με 2-3 σεισμούς μέχρι τώρα που είχαν μεγέθη 4 – 4,1 Ρίχτερ», είπε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος με αφορμή τον σημερινό σεισμό στην Κρήτη.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος, «είναι μία σεισμική πηγή η οποία το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται αρκετά δραστήρια. Προς το παρόν δεν έχουμε περάσει κάποια θα έλεγα κόκκινη γραμμή κινδύνου. Τώρα γίνονται απλώς κάποιοι σεισμοί αισθητοί».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «αν μεγαλώσει το μέγεθος, τότε μπορεί να αρχίσουμε να μπαίνουμε και στην περιοχή της βλαπτικότητας των σεισμών και όχι μόνο της αισθητότητας. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να έχουμε υπό παρακολούθηση και αυτή την περιοχή πέρα από τις άλλες που ήδη μας «ταλαιπωρούν» το τελευταίο διάστημα».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης