Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
24/09/2022 | 22:32
Militaire News

Νέο διάταγμα Πούτιν: 10 χρόνια φυλακή όσοι αρνούνται να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Νέο διάταγμα Πούτιν: 10 χρόνια φυλακή όσοι αρνούνται να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Οι Ρώσοι στρατιώτες που αρνούνται να πολεμήσουν στην Ουκρανία θα αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης 10 ετών βάσει νέου νόμου που υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν το Σάββατο (24/9).

Ο Πούτιν ξεκίνησε την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου, με τους ηγέτες του Κρεμλίνου να ελπίζουν σε μια γρήγορη νίκη. Ωστόσο, τα ρωσικά στρατεύματα αντιμετωπίστηκαν με μια ισχυρότερη από την αναμενόμενη απάντηση από τον ανατολικοευρωπαίο γείτονά τους.

Ο στρατός του Πούτιν αντιμετώπισε μια πληθώρα ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένου του προβλήματος στη στρατολόγηση στρατιωτών με κίνητρα – επιτρέποντας στην Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες να ξεκινήσει αντεπιθέσεις για να ανακτήσει τα κατεχόμενα εδάφη.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Ρωσία τίθεται κατάσταση μερικής επιστράτευσης κατά την οποία οι εφεδρείες θα κληθούν να πολεμήσουν στην Ουκρανία καθώς οι απώλειες στρατευμάτων και εξοπλισμού συνεχίζουν να συσσωρεύονται.

Η ανακοίνωση θεωρείται ως κλιμάκωση της σύγκρουσης, αλλά ακολούθησαν διαμαρτυρίες σε περισσότερες από 38 πόλεις στη Ρωσία – μια σπάνια ένδειξη αυξανόμενης απογοήτευσης για τον πόλεμο μεταξύ των πολιτών της χώρας. Η κινητοποίηση θα μπορούσε να οδηγήσει στο να κληθούν να υπηρετήσουν 300.000 έφεδροι.

Παρά τη δυσαρέσκεια για τη μερική κινητοποίηση, η άρνηση να πολεμήσει στον πόλεμο τιμωρείται πλέον με φυλάκιση έως και 10 ετών, σύμφωνα με τους The Moscow Times, την αγγλόφωνη ρωσική εφημερίδα.

Ο νόμος καθιστά την εγκατάλειψη από τις στρατιωτικές θέσεις κατά τη διάρκεια της επιστράτευσης τιμωρούμενη με φυλάκιση έως και 10 ετών, σύμφωνα με την εφημερίδα. Οι αντιρρησίες συνείδησης θα αντιμετωπίσουν ποινή τριών ετών.

Εν τω μεταξύ, όποιος στρατιώτης παραδοθεί οικειοθελώς θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης 15 ετών, σύμφωνα με τους Times. Ενδέχεται να γίνουν εξαιρέσεις για τους παραβάτες για πρώτη φορά που «έλαβαν μέτρα για την απελευθέρωσή τους, επέστρεψαν στη μονάδα ή στον τόπο υπηρεσίας τους και δεν διέπραξαν άλλα εγκλήματα ενώ ήταν αιχμάλωτοι».

Η λεηλασία μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης 15 ετών, όπως ανέφερε η εφημερίδα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης