Υποστηριξε το militaire
Πρώτη Γραμμή
01/09/2022 | 11:12
Militaire News

Πάει περίπατο ο νέος κλιματικός νόμος: Στο τραπέζι επιδότηση για θέρμανση με πετρέλαιο 

Πάει περίπατο ο νέος κλιματικός νόμος: Στο τραπέζι επιδότηση για θέρμανση με πετρέλαιο 
φωτ. Pixabay

Μόλις πριν από μερικούς μήνες, βγήκε ο νέος κλιματικός νόμος κατά τον οποίο από την 1η Ιανουαρίου 2025 απαγορεύεται η πώληση και εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου θέρμανσης. Σε όποιον πωλεί ή εγκαθιστά καυστήρες πετρελαίου θέρμανσης επιβάλλονται πρόστιμο και σφράγιση του καυστήρα. Το ύψος του προστίμου ορίζεται σε ποσό τριπλάσιο της τιμής πώλησης του καυστήρα, σύμφωνα με τον νόμο.

Λόγω του δύσκολου χειμώνα που έρχεται αυτό φαίνεται ότι πάει πίσω. Ο κλιματικός νόμος προέβλεπε ως καύσιμο μετάβασης το φυσικό αέριο. Τώρα στο τραπέζι είναι να δοθούν κίνητρα για να χρησιμοποιείται το πετρέλαιο θέρμανσης.

Όπως φαίνεται στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει και για τα περίπου 1,5 εκατομμύρια νοικοκυριά που τον περασμένο χειμώνα χρησιμοποίησαν τα κλιματιστικά για να ζεσταθούν. Εκτιμάται ότι 9/10 από αυτά τα νοικοκυριά διαθέτουν λέβητες πετρελαίου και σκέφτονται να δώσουν κίνητρα για φθηνότερο πετρέλαιο σε αυτά τα νοικοκυριά.

Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι θα είναι πολύ δύσκολη η διαχείριση της εξίσωσης του κόστους θέρμανσης με φυσικό αέριο. 700.000 νοικοκυριά εκτιμάται ότι έχουν φυσικό αέριο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης