Υποστηριξε το militaire
Άποψη
30/05/2022 | 05:12 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Ανοιχτή επιστολή Τσουκαράκη προς ΥΕΘΑ: «Ακέραια η ευθύνη σας για όσα συμβαίνουν στο «στρατιωτικό συνδικαλισμό»

Ανοιχτή επιστολή Τσουκαράκη προς ΥΕΘΑ: «Ακέραια η ευθύνη σας για όσα συμβαίνουν στο «στρατιωτικό συνδικαλισμό»

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Του Συνταγματάρχη (ΣΔΓ) ε.α.  Ανέστη Τσουκαράκη

τέως Πρόεδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (#ΠΟΕΣ ΠΟΕΣ Π.Ο.Ε.Σ.)

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

Κύριε Υπουργέ.

Για αυτό που συμβαίνει στον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις φέρεται ακέραια την ευθύνη. Είτε έχετε ενημερωθεί και το επιτρέπετε, που δεν θέλω να το πιστέψω, είτε δεν σας ενημερώνουν από το γραφείο σας, για να μην πάρετε μέτρα. Ποια μέτρα δηλαδή να πάρετε; Έπρεπε ήδη να τα έχετε πάρει, γιατί εσείς ο ίδιος το ανακοινώσατε στη Βουλή των Ελλήνων, πλην όμως μέχρι σήμερα δεν πράξατε τίποτα.

Την 25.5.2022 βρεθήκαμε στο ακροατήριο του Πενταμελούς Αεροδικείου Αθηνών, όπου δικάζονταν οι εν ενεργεία συνάδελφοί μου στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας Υποσμηναγός Χαριτίδης Χαρίτων και Ανθυπασπιστής Κασιδόπουλος Αριστείδης. Μαντέψτε ποιοι ήταν οι εγκαλούντες. Ο Αντισμήναρχος Ρώτας Δημήτριος και η ΕΠΟΠ Επισμηνίας Κιουρτσίδου Αικατερίνη.  Ναι αυτοί που μέχρι και σήμερα, κατά δήλωση των ιδίων κατά την ακροαματική διαδικασία, υπηρετούν στο Στρατιωτικό σας Γραφείο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ναι στο γραφείο από το οποίο εδώ και πολύ καιρό είπατε στη Βουλή των Ελλήνων ότι δεν έχουν καμία θέση, δεν προβλέπεται είπατε χαρακτηριστικά και μέχρι σήμερα τους κρατάτε. Το γιατί τους κρατάτε μόνο εσείς γνωρίζετε. Εάν θέλετε να μας το πείτε δημόσια πείτε. Εάν όχι θα κριθείτε οσονούπω.

 Άλλο όμως είναι το θέμα κε Υπουργέ. Ποιο; Ακούστε τι είπε ο Αντισμήναρχος Ρώτας στο ακροατήριο, προκειμένου να πείσει το δικαστήριο ότι καλώς ευρίσκεται υπηρετών στο Στρατιωτικό σας Γραφείο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Και βέβαια για την ιστορία, δεν έπεισε κανέναν. Όχι μόνο δεν έπεισε τους δικαστές (τελικώς αθωώθηκαν οι ως άνω κατηγορούμενου συνάδελφοί μου πανηγυρικά (5-0), με πρόταση καταπέλτη της εισαγγελέως έδρας), αλλά δεν έπεισε και όσους παρακολουθούσαν τη δίκη.

Τι είπε λοιπόν κύριε Υπουργέ ο Αντισμήναρχος Ρώτας. Ότι στο Στρατιωτικό σας Γραφείο ασκεί τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα και ότι τα καθήκοντα αυτά είναι υπηρεσιακά καθήκοντα. Ακούτε κε Υπουργέ; Τα συνδικαλιστικά καθήκοντα είναι υπηρεσιακά καθήκοντα. Και εκεί ευρίσκεται ως προϊστάμενος. Δηλαδή ο Αντισμήναρχος Ρώτας είναι προϊστάμενος του Σμήναρχου Χατζηδημητρίου. Μάλλον σε άλλον στρατό υπηρέτησα κε Υπουργέ. Σε άλλον. Τέλος πάντων. 

Εάν αυτό που είπε ο Αντισμήναρχος Ρώτας είναι αποδεκτό από εσάς, τότε προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: 

– οι μη υπηρεσιακές αναφορές που υπέβαλλε ο Αντισμήναρχος Ρώτας (κατά συναδέλφων μας, που είτε ετέθησαν στο αρχείο μετά από εμπεριστατωμένη και σε βάθος εισαγγελική έρευνα, είτε αθωώθηκαν οι συνάδελφοι που καταδίωκε), αυτές οι αναφορές ήταν σε γνώση σας;

– οι αναφορές αυτές ήταν μέσα στα υπηρεσιακά του καθήκοντα; 

– εάν ναι έλαβε γνώση ο υπηρεσιακός του προϊστάμενος και ποιος ήταν/είναι αυτός;

– τι έχει να πει ο διευθυντής του γραφείου σας, κ. Αθανάσιος Βάλαρης;

– γνώριζε τι συμβαίνει;

Και κάτι άλλο κε Υπουργέ.

Εμένα με αποστρατεύσατε άρον άρον και δεν μου δώσατε τη δυνατότητα να παραμείνω στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς, κατά την άποψή σας, έτσι εκτιμώ εγώ, δεν εκτελούσα υπηρεσιακά καθήκοντα αλλά μόνο συνδικαλιστικά. Και εδώ έχετε δίκιο, γι΄ αυτό και δεν αντέδρασα. Δέχτηκα την απόφασή σας ως ορθή. Ο Αντισμήναρχος Ρώτας, τον οποίο κρατήσατε ως εκτός οργανικών θέσεων (ΕΟΘ), αλήθεια, για αυτά τα υπηρεσιακά καθήκοντα τον κρατήσατε; Για να υποβάλλει μη υπηρεσιακές αναφορές σε βάρος εν ενεργεία στρατιωτικών ζητώντας την ποινική και πειθαρχική τους δίωξη και καταδίκη; Αλήθεια κε Υπουργέ.

Μην απαντήσετε. Έτσι κι αλλιώς δεν θα απαντήσετε. Αλλά αξιολογήστε τι σας κάνει ζημιά και τι όχι. Εάν μπορείτε να το αντιληφθείτε καλώς. Εάν όχι, τι να σας πω, πράξτε αναλόγως. Εσείς θα κριθείτε. Ήδη το στράτευμα βράζει. 

Καλή συνέχεια και θα επανέλθω λίαν συντόμως.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης