Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
12/05/2022 | 20:51
Militaire News

Κατρούγκαλος: “Η κυβερνητική πολιτική του πιστού, δεδομένου και υπάκουου υπονομεύει την διεθνή θέση της χώρας”

Κατρούγκαλος:

Σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική «του δεδομένου» άσκησε στην ομιλία του στη Βουλή ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γ. Κατρούγκαλος  για την κύρωση του δευτέρου πρωτοκόλλου τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ.

 

«Το προφανές, η κορυφή του παγόβουνου είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε αυτό που κανένας άλλος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης δεν είχε παραχωρήσει, παρά τις διαρκείς πιέσεις της αμερικανικής πλευράς: η συμφωνία για τις βάσεις να έχει αόριστο χαρακτήρα, να παραμένουν δηλαδή εδώ αυτές χωρίς το διαπραγματευτικό όπλο που προέβλεπε η συμφωνία του 1990 να υπόκειται αυτή σε ετήσια ανάνηψη. Για τον λόγο αυτό ακόμα και το ΠΑΣΟΚ που υπερψηφίζει τη συμφωνία τη χαρακτήρισε ετεροβαρή. Η εφημερίδα της παράταξής σας με τη σημαντική ιστορία, η ΕΣΤΙΑ, τη χαρακτήρισε λεόντεια. Αυτό όμως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

Ο κ.Κατρούγακλος επεσήμανε «ότι υπάρχει μια σειρά επιλογών, πολλές φορές στρατηγικών και κομβικών, του Κυριάκου Μητσοτάκη που σηματοδοτεί μια αλλαγή πολιτικής προς την κατεύθυνση του «προκεχωρημένου φυλακίου». Δεν χρειάζεται να θυμίσω στην Αίθουσα αυτή ότι ήταν η ορολογία της ελληνικής Δεξιάς όχι την περίοδο της Μεταπολίτευσης, αλλά την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου και του Ψυχρού Πολέμου».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης