Υποστηριξε το militaire
ΠΝ
18/03/2022 | 16:10
Militaire News

Οι Αμερικανοί δεν υποχωρούν και θέλουν να «εισβάλουν» στο ΠΝ! Πάμε για Στόλο «αχταρμά»;

Οι Αμερικανοί δεν υποχωρούν και θέλουν να «εισβάλουν» στο ΠΝ! Πάμε για Στόλο «αχταρμά»;

Οι Αμερικανοί δεν το βάζουν κάτω και δείχνουν αποφασισμένοι να «εισβάλουν στον ελληνικό Στόλο. Δημοσίευμα του αμερικανικού defensenews.com αναφέρει ότι η Lockheed Martin, θα βελτιώσει ξανά την πρόταση της προκειμένου να «καλύψει τις ανάγκες» του ΠΝ.

Οι Αμερικανοί γνωρίζουν ότι υπάρχουν πρόθυμοι στην Αθήνα να ακούσουν και να προωθήσουν την πρόταση τους, αδιαφορώντας και για τα προβλήματα των πλοίων αλλά και για την προοπτική να έχει η Ελλάδα έναν Στόλο «αχταρμά»…

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Lockheed Martin και το Ναυτικό των ΗΠΑ έκαναν επίσημη προσφορά στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τον Δεκέμβριο,η οποία έληξε στις 17 Μαρτίου.

Πηγές ανέφεραν στο Defense News ότι «το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έχει παρατείνει το LOA μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, δίνοντας στην ομάδα των ΗΠΑ περισσότερο χρόνο να συνομιλήσει με Έλληνες αξιωματούχους για να αποφασίσουν εάν η συμφωνία θα προχωρήσει».

Το δημοσίευμα κάνει αναδρομή σε όσα έχουν συμβεί του τελευταίους μήνες ,αναφέρει την παραγγελία των τριών Belharra από την Ελλάδα αλλά επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι 

«η Ελλάδα ανακοίνωσε στις 28 Σεπτεμβρίου ότι θα αγοράσει τρεις φρεγάτες Belharra από τη Γαλλία, ο Αντιπρόεδρος της Lockheed Martin Joe DePietro είπε στο Defense News ότι η εταιρεία του ετοιμάζει πρόταση για το Ελληνικό Ναυτικό που θέλει να αγοράσει επιπλέον νέα πλοία για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα».

Ο DePietro είπε σε συνέντευξή του στις 17 Φεβρουαρίου,ότι «η Ελλάδα ήθελε αρχικά τέσσερις έως έξι φρεγάτες και τέσσερις έως έξι κορβέτες. Η Ελλάδα έχει υπογράψει μόνο μια συμφωνία για τρεις φρεγάτες – αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή για να αγοράσει περισσότερες – αλλά ο DePietro είπε ότι η Ελλάδα κατέστησε επίσης σαφές ότι επιθυμεί τη συμμετοχή της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας της. Η Naval Group, η οποία κατασκευάζει τις φρεγάτες Belharra, θα κατασκευάσει τα πλοία της Ελλάδας στη γραμμή παραγωγής της στη Λοριάν».

Η Lockheed Martin υποστηρίζει  «ότι βλέπει ένα άνοιγμα για να πιέσει για εκσυγχρονισμό πλοίων και ακόμη και ναυπήγηση πλοίων με Έλληνες ναυπηγούς και προμηθευτές».

Σύμφωνα πάντα με όσα γράφει το defensenews.com «η Lockheed Martin θα μπορούσε να πουλήσει στην Ελλάδα ένα ελαφρώς διαφορετικό σκάφος επιφανείας από το Hellenic Future Frigate — ίσως το παράκτιο μαχητικό πλοίο της παραλλαγής Freedom με αναβαθμίσεις για να καλύψει την ανάγκη του ελληνικού ΠΝ για κορβέτες».

Το δημοσίευμα κάνει λόγο για συνομιλίες της Lockheed Martin με το νέο ιδιοκτήτη των ναυπηγείων Σκαραμαγκά Γιώργο Προκοπίου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης