Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
16/03/2022 | 22:02
Militaire News

«Στοχευμένα μέτρα για την ακρίβεια» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, μένει να δούμε αν θα βρουν στόχο

«Στοχευμένα μέτρα για την ακρίβεια» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, μένει να δούμε αν θα βρουν στόχο

Το πρόβλημα της τεράστιας ενεργειακής κρίσης με πρωτοφανή κύματα ακρίβειας που απειλούν την ευημερία όλων των κοινωνιών, υπογράμμισε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τόνισε ότι όπως σε κάθε χώρα έτσι και στην Ελλάδα η νέα αυτή περιπέτεια έχει συνέπειες, ότι η αναταραχή είναι διεθνής και γι αυτό η αντιμετώπισή της δεν μπορεί παρά να είναι πρωτίστως υπόθεση της ευρωπαϊκής μας οικογένειας.

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στη σημασία του ότι η Κομισιόν επεξεργάζεται ήδη παρεμβάσεις στη διαμόρφωση των χονδρικών τιμών φυσικού αερίου ώστε να χτυπηθεί η διεθνής κερδοσκοπία που ανατροφοδοτεί τη γεωπολιτική κρίση, προκαλώντας αλυσιδωτές ανατιμήσεις. Εκφράζοντας την ελπίδα πως στο Επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα υπάρξει συμφωνία ώστε να τεθούν κανόνες στις αγορές, ανέφερε πως «αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να δράσουμε, ακόμα μια φορά, και σε επίπεδο εθνικό. Έτσι, αύριο το πρωί, οι υπουργοί Οικονομικών, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης θα ανακοινώσουν ένα τρίμηνο πρόγραμμα σημαντικών πρόσθετων ενισχύσεων».

Αναλυτικά επεσήμανε πως πρόκειται για μέτρα που απευθύνονται στους πιο αδύναμους και στη μεσαία τάξη «Μελετημένες παρεμβάσεις ύψους 1,1 δισ. που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο». Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι νέες ρυθμίσεις υπηρετούν δύο αρχές: «πρώτον, είναι στοχευμένες και όχι οριζόντιες, δίνοντας ειδικότερη έμφαση στη στήριξη των πιο αδύναμων. Και δεύτερον, είναι ευθυγραμμισμένες με τη συνετή δημοσιονομική πολιτική την οποία έχουμε εξαρχής χαράξει», δηλαδή όπως χαρακτηριστικά είπε ««μέτρα μετρημένα στο μέτρο της πραγματικότητας».

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης