Υποστηριξε το militaire
ΠΝ
10/02/2022 | 06:30 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Κορβέτες για το ΠΝ: Οι ναύαρχοι αποφασίζουν και κανένας άλλος! Όχι άλλη …«κορβετιάδα»

Κορβέτες για το ΠΝ: Οι ναύαρχοι αποφασίζουν και κανένας άλλος! Όχι άλλη ...«κορβετιάδα»

Μετά από το σήριαλ των φρεγατών που ευτυχώς είχε ευτυχή κατάληξη για το Πολεμικό Ναυτικό, ακολουθεί η «κορβετιάδα»! Πλήθος πληροφοριών διακινούνται και παραδόξως όλες οδηγούν όπως και στην περίπτωση των φρεγατών στην «αμερικανική λύση». Η οποία βεβαίως φρεγάτες προβλέπει για το πρόγραμμα φρεγατών, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες.

Στην περίπτωση των φρεγατών νομίζουμε ότι το militaire.gr έγραψε τα «λιγότερα επεισόδια» απ΄ όλα τα ΜΜΕ! Γράψαμε όταν έπρεπε, τρεις ημέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση, ότι η Ελλάδα επέλεξε τις φρεγάτες Belharra. Εκείνο το 3ήμερο πολλοί έλεγαν -οι περισσότεροι από το υπουργείο Ανάπτυξης- ότι η πληροφόρηση μας δεν ήταν σωστή και ότι «θα πάρουμε τις αμερικανικές φρεγάτες» . Τα γεγονότα τους διέψευσαν.

Με τις κορβέτες έχουμε ακολουθήσει την ίδια τακτική έχοντας φιλοξενήσει την πληροφορία που μετέδωσε στη συνέντευξη του στο militaire.gr ο συνάδελφος Δήμος Βερύκιος. Σύμφωνα μ ΄ αυτή του ΠΝ έχει επιλέξει τη λύση των γαλλικών κορβετών. Τίποτα πιο λογικό…

Αυτό που έχουμε να επισημάνουμε , όπως το κάναμε και στην υπόθεση των φρεγατών, είναι ότι η κυρίαρχη άποψη για την επιλογή ανήκει μόνο στο Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο. Σε κανέναν άλλον! 

Τα μέλη του ΑΝΣ έχουν άποψη για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Στόλου, γνωρίζουν τις «γεωπολιτικές ισορροπίες» , κατανοούν τις οικονομικές δυνατότητες και προσμετρούν και τα «κυβερνητικά θέλω»! Ωστόσο είναι προφανές ότι το Α και το Ω τους είναι να καλυφθούν οι επιχειρησιακές ανάγκες του ΠΝ.

Αν εκτιμήσουν ότι τους κάνουν άλλες λύσεις που έχουν προταθεί και συνδέονται με τα Ναυπηγεία, θα το εισηγηθούν.

Όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να έχουν τις αγωνίες και τις απόψεις τους, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό που θα μετρήσει πρώτα και πάνω απ ΄ όλα θα είναι να αποκτήσει το ΠΝ έναν σύγχρονο και αξιόπιστο Στόλο.

Κατανοητές οι ανησυχίες του υπουργείου Ανάπτυξης για τα Ναυπηγεία ,αλλά δεν θα λύσουν το πρόβλημα -για το οποίο η ΝΔ έχει κολοσσιαίες ευθύνες- οι Ναύαρχοι. Τα Ναυπηγεία μπορούν να «χτίσουν» οποιοδήποτε πλοίο επιλεγεί. Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση, τουλάχιστον στο θέμα των γαλλικών φρεγατών δεν μπήκε καν στη διαδικασία να το διεκδικήσει. Ας μην κάνει το ίδιο λάθος και με τις κορβέτες. 

Τέλος μια μάλλον αναγκαία υπενθύμιση: κορβέτες αναζητούμε κι όχι φρεγάτες που θα τις βαφτίσουμε κορβέτες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης