Υποστηριξε το militaire
ΠΝ
09/02/2022 | 06:20 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Βατραχάνθρωποι δύο ταχυτήτων! 5 ερωτήματα για την κατάσταση που επικρατεί στη ΔΥΚ

Βατραχάνθρωποι δύο ταχυτήτων! 5 ερωτήματα για την κατάσταση που επικρατεί στη ΔΥΚ

Το θέμα της ΔΥΚ και της μετατροπής της σε «μονάδα δύο ταχυτήτων» έχει πάρει διαστάσεις. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που αντιμετωπίζει τέτοια θέματα.

Το θέμα δεν είναι σημερινό ,η ηγεσία του ΓΕΝ το «κληρονόμησε» αλλά πρέπει να το λύσει.

Τα ζητήματα που έχουν προκύψει από παθογένειες ετών είναι:

1. «Δύο ταχύτητες» ως προς την καταβολή επιδόματος πυροτεχνουργού

2. Πως είναι δυνατόν να λαμβάνουν τα σχετικά επιδόματα στελέχη της μονάδας που υπηρετούν σε Γενικά Επιτελεία, στο ΥΠΕΘΑ και γενικώς σε γραφεία και όχι τα στελέχη που είναι στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων.

3. Με ευθύνη ποιων γινόταν οι επιλογές για το ποιοι θα περάσουν ή δε θα περάσουν τα σχολεία πυροτεχνουργών;

4.Γιατί δε δόθηκε καμία σημασία στις πολλές αναφορές που είχαν κατατεθεί από στελέχη της ΔΥΚ;

5. Ποια είναι τα «βύσματα» που εμπλέκονται; 

Επειδή θα βρεθούν κάποιοι που από τον καναπέ του σπιτιού τους θα κρίνουν τα «βατράχια» που δεν κάνουν την ευκολότερη δουλειά του κόσμου ,ένα απόσπασμα από την αναφορά ενός βατραχανθρώπου είναι χρήσιμη υπενθύμιση για όλους όσους πιστεύουν ότι τα στελέχη των ΕΔ έχουν δώσει όρκο να ανέχονται και τις αδικίες εις βάρος τους:

«Υποχρέωση της εκάστοτε Διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίες διέπονται ως εν γένει Δημόσιος Φορέας από τις Συνταγματικώς κατοχυρωμένες αρχές είναι η τήρηση και η προάσπιση αυτών με γνώμονα πάντα τον ΣΕΒΑΣΜΟ και την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ του Διοικουμένου…

Η υποβολή Αναφοράς αποτελεί το μοναδικό μέσο έκφρασης του διοικουμένου και δεν εμποδίζεται, καθώς προστατεύεται Συνταγματικά, έτσι ώστε να φθάσει στην Αρχή «προς ην αυτή απευθύνεται», ήτοι, εν προκειμένω, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ). »

Και μια και να αναφέρθηκε το ΥΠΕΘΑ… Είναι προφανές ότι ο διευθυντής του ΥΕΘΑ,  Αθ. Βάλαρης, γνωρίζει το θέμα . Έχει ενημερώσει τον Ν.Παναγιωτόπουλο ;

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης