Υποστηριξε το militaire
Υγεία
20/01/2022 | 06:05 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Ιστορίες «ράπιντ» τρέλας μόνο για Έλληνες στα βόρεια σύνορα μας!

Ιστορίες «ράπιντ» τρέλας μόνο για Έλληνες στα βόρεια σύνορα μας!
φωτ. αρχείου / pixabay

Η επιστολή που έφθασε στο Militaire.gr επιβεβαιώνει ότι στην Ελλάδα το παράδοξο είναι το …κανονικό. 

Έλληνας επιχειρηματίας , οικονομικός μετανάστης σε γειτονική χώρα των Βαλκανίων… Από το 2011 δυο φορές την εβδομάδα περνά τα σύνορα, τακτοποιεί τις δουλειές του και επιστρέφει αυθημερόν.

Γράφει:

 Μετά τις 19 Δεκεμβρίου  η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε ότι οι 3 Δόσεις του εμβολίου που έκανα (και σωστά τις έκανα ) δεν προφυλάσουν από την μετάδοση του covid και υποχρεώνει όλους όσους εισέρχονται να έχουν και αρνητκό PCR ή Rapid. Μέχρι εδώ όλα είναι σωστά. Μακάρι να το έκανε και το καλοκαίρι με τους τουρίστες.

Έτσι μέχρι τώρα ξεκινούσα το πρωί από το χωριό με πρώτη στάση το Φαρμακείο. Καλό είναι να λέμε τις καλημέρες μας και να ελέγχουμε τακτικά μήπως και κάτι κολλήσαμε…

…Πάνω από 40 χρόνια επιχειρηματίας νόμιζα ότι τα είχα δει όλα με το Ελληνικό Κράτος. Μέγα Λάθος. Ο Αστυνομικός στα σύνορα του Προμαχώνα μου εξήγησε ότι το Rapid Test από την Ελλάδα δεν ισχύει . “Μα γιατί αφού είναι κανονικό ” του λέω. Και η απάντηση “Η νομοθεσία λέει ότι πρέπει να είναι από την χώρα προέλευσης”. “Μα από την Ελλάδα ξεκίνησα πριν 8 ώρες” “Ναι αλλά πέρασες τα σύνορα και πρέπει να κάνεις το τεστ στην χώρα προέλευσης”.

Έτσι αναγκάστηκα να γυρίσω πίσω και φυσικά σε απόσταση αναπνοής έχει στηθεί η φάμπρικα που χρεώνουν 15 Ευρώ το Rapid . Εκεί αρκετοί Έλληνες οικονομικοί μετανάστες τα ακουμπούσαν στην γειτονική χώρα μετά από απαίτηση του Ελληνικού Κράτους. Μετά από 2 λεπτά μου λέει η κυρία   “Ολα καλά Αρνητικό”. Μα εγώ ξέρω και από τις εκατοντάδες φορές που έκανα Rapid στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ  ότι θέλει τούλαχιστον 10 λεπτά. Τώρα μιλάμε για σοβαρή επιδιμιολογική επιτήρηση. Έτσι με το «ξένο» τεστ στα χέρια μου μπήκα στην χώρα μου . 

Δεν ξέρω γιατί έχει μπει “από την χώρα προέλευσης” στον ορισμό το τεστ. Τι νόημα έχει δεν ξέρω. Επίσης δεν ξέρω πως είναι δυνατόν ένα επίσημο έγγραφο από το Ελληνικό Κράτος που αναφέρει “Επιβεβαιώνεται το γνήσιο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης” δεν γίνεται  αποδεκτό από την Ελληνική Αστυνομία. Δεν ξέρω γιατί όταν ξεκινάω το πρωί 9 η ώρα από την Ελλάδα μετά από 8 ώρες η χώρα προέλευσης είναι η γειτονική μας χώρα Ας κοιτάξουνε να εκπαιδεύσουν τους αστυνομικούς να ελέγχουνε τα χαρτιά σωστά. Ας κοιτάξουνε να στελεχώσουν τα σύνορα με αρκετό προσωπικό για να μην περιμένει ο κόσμος πάνω από μια ώρα και ας αφήσουν τις ηλιθιότητες. Το καλοκαίρι βέβαια με τους τουρίστες πάλι δεν θα έχει κορωνοιό. Μόνο τον χειμώνα τους πιάνει ο πόνος». 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης