Υποστηριξε το militaire
02/01/2022 | 06:20

«Αρμενία-Τουρκία δύσκολα μπορούν να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους»-Αλέξανδρος Πηγαδάς

Militaire News

΄Ενας νέος άνθρωπος που έχει αποφασίσει να διαβεί τον δύσκολο στις ημέρες μας δρόμο της ερευνητικής δημοσιογραφίας, καλεσμένος στο Militaire.gr. Ο Αλέξανδρος Πηγαδάς είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Έθνος και Εθνικές Μειονότητες: Η μελέτη της γενοκτονίας των Αρμενίων» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μπατσιούλα. Το βιβλίο είναι το αποτέλεσμα μιας συστηματικής έρευνας του συγγραφέα ο οποίος εξέτασε τις οδυνηρές πτυχές της ιστορίας του λαού των Αρμενίων, των γεγονότων και των συνθηκών που προηγήθηκαν της Γενοκτονίας, ενώ αναφέρεται και στη δημιουργία της μεγάλης Αρμενικής Διασποράς και τις προσπάθειες για την παγκόσμια αναγνώριση και καταδίκη του συγκεκριμένου εγκλήματος.

Ο Α.Πηγαδάς μιλά για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να γράψει αυτό το βιβλίο το οποίο περιλαμβάνει σημαντικά στοιχεία και για το πως το ελληνικό κράτος αφομοίωσε τους Αρμένιους. Εξηγεί γιατί η αναγνώριση της Γενοκτονίας από τις ΗΠΑ είναι μια μεγάλη νίκη για τους Αρμένιους και εκφράζει την άποψη ότι παρά τις πιέσεις που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η οποιαδήποτε ουσιαστική προσέγγιση Αρμενίας-Τουρκίας.

•Ενισχύστε το κανάλι του Militaire.gr στο YouTube, κάνοντας κλικ στο κουμπί ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ. Είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να κάνουμε περισσότερα. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα JOIN-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του Υοu Tube.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης