Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
28/12/2021 | 15:27
Militaire News

Τι μεταδίδουν από το Μαρόκο για την «αγορά του τουρκικού Anadolu»!

Τι μεταδίδουν από το  Μαρόκο για  την «αγορά του τουρκικού Anadolu»!

Το πρακτορείο ειδήσεων MAP, που είναι φιλικό  στη μαροκινή κυβέρνηση, μεταδίδει «ως τελειωμένη»  την αγορά του τουρκικού πλοίου TCG Anadolu. Μεταδίδουν μάλιστα πληροφορίες για  συμφωνία που έχει υπογράψει  ο Μαροκινός πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόκειται για το σκάφος που προορίζεται για ναυαρχίδα του τούρκικου στόλου με χαρακτηριστικά  αμφίβιου πλοίου επιθέσεων  πολλαπλού ρόλου ( LHD ) , το οποίο  θα μπορεί να  αξιοποιήσει αμφίβια  τεθωρακισμένα οχήματα, συστήματα  UAV ‘s (ΜΕΑ), επιθετικά, μεταφορικά, και ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα, ενώ   θα διαθέτει τις υποδομές αξιοποίησης και  μαχητικών καθέτου απονηώσεως Harrier ή F-35B.

Η κοινοπραξία Sedef- Navantia κέρδισε τον διαγωνισμό για το προγραμμα αυτο του Τουρκικού Ναυτικού και χρησιμοποιεί το ίδιο σχέδιο με το ισπανικό πλοίο SPS Juan Carlos I (L-61) . Όλο το σύστημα όπλων του πλοίου προέρχεται από τις τουρκικές εταιρείες Aselsan και Havelsan, με ενσωματωμένες ξένες τεχνολογικές λύσεις – εξ ου και το ονομάζουν ”εθνικό πλοίο”.

Η ναυπήγηση του είχε ξεκινήσει  στις 30 Απριλίου 2016 στο ναυπηγείο Sedef Shipbuilding Inc. στην Κωνσταντινούπολη και η τρόπιδα τοποθετήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2018.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από το Μαρόκο , «η Τουρκία αποβλήθηκε από το πρόγραμμα F-35 τον Ιούλιο του 2019 κι έτσι  το Anadolu μένει χωρίς αυτό που θα ήταν το κύριο όπλο του…Αν και το τουρκικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιούσε τα οπλισμένα UCAV του από το νέο πλοίο, εδώ και λίγους μήνες φημολογείται ότι η χώρα, που πλήττεται από μια βαθιά οικονομική κρίση , θα μπορούσε να απαλλαγεί από το πλοίο».

Σύμφωνα με το πρακτορείο MAP, το Μαρόκο θα  αποκτήσει το πλοίο έναντι 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Ήδη οι Αμερικανοί έχουν εγκρίνει πώληση  14 αεροσκαφών κάθετης απογείωσης και προσγείωσης Harrier Plus στο Μαρόκο.

Το Μαρόκο έχει επίσης δείξει ενδιαφέρον για δύο ιταλικές φρεγάτες Bergamini (FREMM).

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης