Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
21/12/2021 | 00:02
Militaire News

ΧΙΛΗ: Ηχηρό μήνυμα από τη νίκη της Αριστεράς και του Μπόριτς

ΧΙΛΗ: Ηχηρό μήνυμα από τη νίκη της Αριστεράς και του Μπόριτς
epa09652072 President-elect Gabriel Boric greets during a press conference at the La Moneda Palace, in Santiago, Chile 20 December 2021. The newly elected president of Chile, the leftist Gabriel Boric, said that he will appoint his cabinet 'as soon as possible', predictably before the end of January, and that it will be a team 'that delivers certainties.' EPA/ELVIS GONZALEZ

 Η Γαλλία χαιρέτισε σήμερα την εκλογή του νεαρού υποψηφίου της αριστεράς Γκαμπριέλ Μπόριτς στην προεδρία της Χιλής και τον διαβεβαίωσε για την “αποφασιστικότητά της να συνεχίσει την ενίσχυση” των διμερών σχέσεων. 

Ο Μπόριτς εξελέγη με την υπόσχεση της εγκαθίδρυσης κράτους πρόνοιας, μια ευρύτατη αλλαγή στη χώρα που θεωρείται το εργαστήρι του φιλελευθερισμού στη Λατινική Αμερική αλλά έγινε η πιο άνιση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

“Η Γαλλία συγχαίρει τον Γκαμπριέλ Μπόριτς για την εκλογή του στην προεδρία της Χιλής και του απευθύνει τις ευχές της για επιτυχία στα υψηλά καθήκοντά του”, δήλωσε η εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών Αν-Κρελ Λεζάντρ.

Ο 35χρονος Γκαμπριέλ Μπόριτς που θα γίνει ο νεότερος πρόεδρος της Χιλής και συμπεριλαμβάνεται στους νεότερους ηγέτες του κόσμου, απέσπασε το 55% των ψήφων χθες, Κυριακή, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών επικρατώντας του ακροδεξιού υποψηφίου Χοσέ Αντόνιο Καστ, θαυμαστή της δικτατορίας του Αουγκούστο Πινόσετ. 

 

“Διαβεβαιώνουμε τις αρχές και τον λαό της Χιλής για τη φιλία μας και την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε την ενίσχυση των διμερών σχέσεών μας σε όλους τους τομείς, κυρίως στο θέμα του κλίματος και του περιβάλλοντος”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Κε ντ΄Ορσέ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης