Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
21/11/2021 | 15:46 (ενημερώθηκε 2 έτη πριν)
Militaire News

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και «μύρισε ναφθαλίνη» από τις δηλώσεις των πολιτικών

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και «μύρισε ναφθαλίνη» από τις δηλώσεις των πολιτικών

Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων σήμερα και μύρισε …ναφθαλίνη. Είναι από τις τυπικές δηλώσεις της Πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας που ακούμε κάθε χρόνο. Δηλώσεις «χτύπημα στην πλάτη» για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που περιμένουν καταχωνιασμένες σε συρτάρια πολιτικών συμβούλων που τις ανασύρουν για να τις διαβάσουν οι πολιτικοί αρχηγοί και οι βουλευτές.Από τέτοιες δηλώσεις «πήξαμε» και φέτος και μάλιστα σε μία εποχή που ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για το προσωπικό των ΕΔ. 

Ενδεικτικά λοιπόν :

Ο πρωθυπουργός εξαγγέλει χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν εξοπλισμούς δισεκατομμυρίων και σήμερα θυμήθηκε να μιλήσει για «ακούραστους φρουρούς της εθνικής ασφάλειας». Τους έχει και απλήρωτους αυτούς τους φρουρούς , τους οποίους τους θυμάται μόνο στα δύσκολα όπως το μεταναστευτικό , o Covid και οι φυσικές καταστροφές. Δυο χρόνια τώρα ούτε που έχει ασχοληθεί με το προσωπικό των ΕΔ.

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε για «τους διαχρονικούς προστάτες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας». Μόνο που δυο χρόνια τώρα υπουργός δεν έχει λάβει ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ υπέρ των στρατιωτικών και δεν αναφερόμαστε μόνο στις απλήρωτες αποζημιώσεις που τους οφείλονται από τις πολλαπλές αποστολές που κλήθηκαν να εκτελέσουν για αντικείμενα που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ σχέση με «τους διαχρονικούς προστάτες της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας». Για τα υπόλοιπα που γίνονται και δεν γίνονται στις ΕΔ θα επανέλθουμε…Ας τα αφήσουμε στην άκρη μέρα που είναι.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θυμήθηκε τουλάχιστον «να εκφράσει την ευγνωμοσύνη μας» που  «είναι το ελάχιστο που τους οφείλουμε». Χρωστάμε πολλά στους στρατιωτικούς και δεν αναπληρώνονται μόνο με ευγνωμοσύνη.

Στο ΣΥΡΙΖΑ; Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να αποφασίσουν αν πραγματικά τους ενδιαφέρει ο χώρος της Εθνικής Άμυνας ή θα εξακολουθήσουν να τον «φοβούνται». Ακολουθώντας την τακτική των δηλώσεων της ναφθαλίνης η αξιωματική αντιπολίτευση δεν κάνει τίποτα. Ή θα αποφασίσει να πει ποιο είναι το σχέδιο της για την Άμυνα και ποιες οι λύσεις που προτείνει για τα προβλήματα του προσωπικού ή θα συνεχίσει να παραμένει επί της ουσίας σιωπηλή.

Δήλωση Θοδωρή Δρίτσα, Βουλευτή Α΄ Πειραιά & Νησιών, 

Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, 

για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων .

Ο Θοδωρής Δρίτσας, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι  «τιμούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις…

Τα στελέχη -γυναίκες και άνδρες- και των τριών Όπλων όλων των βαθμών και οι στρατεύσιμοι, απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης μας. Συγκροτούν ως αδιάσπαστο τμήμα του ελληνικού λαού».

Από τιμές νομίζουμε ότι όλοι οι στρατιωτικοί είναι χορτασμένοι, αλλά οι υποχρεώσεις δεν πληρώνονται μ΄ αυτές.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης