Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
22/10/2021 | 10:01
Militaire News

Η «μπάλα στην εξέδρα» για το θέμα της επιθετικής Τουρκίας από τις ΗΠΑ που έδειξαν τι σημαίνει στήριξη στο θέμα της Ταϊβάν

Η «μπάλα στην εξέδρα» για το θέμα της επιθετικής Τουρκίας από τις ΗΠΑ που έδειξαν τι σημαίνει στήριξη στο θέμα της Ταϊβάν

Αμυντική στήριξη είναι αυτό που δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τ.Μπάϊντεν για την περίπτωση της Ταϊβάν:

«Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να υπερασπιστούν στρατιωτικά την Ταϊβάν σε περίπτωση επίθεσης της Κίνας…Ναι, έχουμε δεσμευτεί ως προς αυτό».

Τι έχει ειπωθεί για την Ελλάδα μετά από την ανανέωση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας; Οι τελευταίες δηλώσεις από τη συνέντευξη του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζ. Πάϊατ:

«Νομίζω ότι ένα από τα σημεία που ακούσατε πολύ καθαρά από τον υπουργό Εξωτερικών Δένδια όταν ήταν στην Ουάσινγκτον και το οποίο έχω επίσης σχολιάσει, είναι το γεγονός ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν καθορίζεται από την Τουρκία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα μοιράζονται το ενδιαφέρον να δουν ότι η Τουρκία παραμένει στη Δύση. Έχουμε επίσης ισχυρό κοινό συμφέρον για την επίλυση των διαφορών μέσω μη στρατιωτικών αλλά διπλωματικών μέσων, ιδίως σε διαφορές μεταξύ συμμάχων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης μιλήσει πολύ καθαρά για τις ανησυχίες μας σχετικά με τις επίμονες προσπάθειες της Ρωσίας να υπονομεύσει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ, να προκαλέσει διχασμούς μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας μέσω ενεργειών όπως η πώληση του S400».

Ο κ.Πάϊατ απαντώντας σε ερώτηση για το «ήρεμο καλοκαίρι» κι αν αυτή η ηρεμία μπορεί να συνεχιστεί απάντησε:

«Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, αλλά αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι γνωρίζω τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών Δένδια, τον Υπουργό Παναγιωτόπουλο, όλοι εργάζονται όσο μπορούν για να συνεχίσουν αυτό το κλίμα ησυχίας. Είναι σημαντικό για όλους μας, ειδικά καθώς επικεντρωνόμαστε στην ανάκαμψη από την πανδημία, στη συνέχιση της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και, ειλικρινά, στην παράταση της τουριστικής περιόδου».

Η «μπάλα στην εξέδρα» με λίγα λόγια σ΄  ότι έχει να κάνει με την τουρκική επιθετικότητα. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Δεν κατανοούμε τι σημαίνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και οι υπουργοί του «εργάζονται για να διατηρηθεί η ηρεμία στην περιοχή». Δεν είναι η Ελλάδα αυτή που επιτίθεται και προκαλεί προβλήματα. Η Τουρκία είναι το πρόβλημα και όπως όλα δείχνουν άπαντες οι «φίλοι και σύμμαχοι» μας προσπαθούν να το λύσουν πιέζοντας εμάς να υποχωρήσουμε.

Όλες οι ειδήσεις

Το Nautical Geo σε περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ που δεν «ενοχλεί» την Τουρκία

«Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν την Ταϊβάν σε περίπτωση επίθεσης της Κίνας” δηλώνει ο Μπάιντεν

Ο Άλεν Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε της διευθύντρια φωτογραφίας σε γυρίσματα ταινίας!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης