Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
14/10/2021 | 12:16
Militaire News

Βρετανία: Οι λευκοί γιατροί έχουν 6 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσληφθούν σε σχέση με τους μαύρους

Βρετανία: Οι λευκοί γιατροί έχουν 6 φορές περισσότερες πιθανότητες να προσληφθούν σε σχέση με τους μαύρους

Οι λευκοί γιατροί έχουν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να προσληφθούν για να εργαστούν σε δημόσιο νοσοκομείο του Λονδίνο από τους μαύρους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας (NHS) και δημοσιεύθηκαν χθες Τετάρτη στο επιστημονικό περιοδικό The BMJ.

Το NHS συγκέντρωσε τα στοιχεία αυτά από 12 δημόσια νοσοκομεία στο Λονδίνο και δείχνουν ότι οι λευκοί γιατροί έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να τους δοθεί μία θέση εργασίας σε σχέση με τους Ασιάτες και τους υποψηφίους μικτής καταγωγής.

Τα στοιχεία συγκέντρωσε η Σίλα Κάνλιφ, επαγγελματίας του τομέα ανθρώπινου δυναμικού, η οποία ζήτησε από διάφορα νοσοκομεία να της δώσουν τα στοιχεία για τον αριθμό και την καταγωγή των υποψηφίων για την κάλυψη θέσεων ιατρών, των υποψηφίων που επιλέχθηκαν και τελικά αυτών που πήραν τη θέση για το διάστημα 2020-2021.

Στο Barts Health NHS Trust οι λευκοί υποψήφιοι έχουν 15 φορές περισσότερες πιθανότητες να επιλεγούν για μια θέση σε σχέση τους μαύρους. Και στο St George’s University Hospitals’ NHS Foundation Trusτ 13 φορές περισσότερες σε σχέση με τους μαύρους και 11 φορές περισσότερες σε σχέση με τους ασιατικής καταγωγής.

Η Κάνλιφ εξήγησε εξάλλου ότι η διαφορά δεν οφείλεται σε έλλειψη υποψηφίων. Το διάστημα 2020-2021 το Kinston Hospital NHS Foundation Trust προσέλαβε 90 γιατρούς. Για τις θέσεις αυτές επέλεξε 50 από τους 317 λευκούς υποψήφιους. Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν 418 μαύροι υποψήφιοι και 65 πέρασαν την πρώτη φάση της επιλογής, κανένας τους τελικά δεν προσελήφθη.

Απαντώντας στα συμπεράσματα της έρευνας αυτής, το NHS Λονδίνου επεσήμανε ότι «δεσμεύεται να προσφέρει δίκαιες και ίσες ευκαιρίες σε όλους και, αφού άκουσε τις εμπειρίες των εργαζομένων στο NHS, εργάζεται για τη βελτίωση της διαδικασίας πρόσληψης και επιλογής» υποψηφίων για νέες θέσεις εργασίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης