Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
21/08/2021 | 06:02 (ενημερώθηκε 3 έτη πριν)
Militaire News

Θέμα τιμής για την Ελλάδα και τις ΕΔ η διάσωση των Αφγανών διερμηνέων

Θέμα τιμής για την Ελλάδα και τις ΕΔ η διάσωση των Αφγανών διερμηνέων

Για την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις η διάσωση των Αφγανών που συνεργάστηκαν και βοήθησαν τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις είναι θέμα τιμής…Από το ΥΠΕΞ και γενικώς από την κυβέρνηση ζητούν “να μη δίνεται δημοσιότητα”, γιατί λένε ότι αυτό δεν βοηθά. Μόνο που οι ημέρες περνούν και δεν διαπιστώνουμε ότι το πρόβλημα είναι η δημοσιότητα…

Χθες έφθασε στην Ελλάδα ένας Έλληνας πολίτης που είχε εγκλωβιστεί στο Αφγανιστάν. Καλό θα είναι για το κύρος της χώρας να γίνει το ίδιο και με τους ανθρώπους που βοήθησαν τους Έλληνες στρατιωτικούς κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο Αφγανιστάν. Ελπίζουμε ότι δεν θα αφεθούν στην τύχη τους.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες είχαν ανακοινώσει πολύ πριν κλιμακωθεί η κατάσταση στο Αφγανιστάν ότι θα βγάλουν από τη χώρα τους ανθρώπους που εκτέθηκαν συνεργαζόμενοι μαζί τους. Αρκετές το έχουν κάνει ήδη με δικά τους μέσα. 

Αναγνωρίζοντας τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν νομίζουμε ότι και η Ελλάδα θα πρέπει να το πράξει . Ακόμη και με δικά της μέσα αν χρειαστεί. Η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) για την οποία θα πρέπει να γίνει πολύ σοβαρή συζήτηση όταν περάσουν όλα αυτά, λογικά θα ΄χει έτοιμα σχέδια για τέτοιες περιπτώσεις.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης