Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
12/08/2021 | 15:15
Militaire News

Συνέντευξη Μητσοτάκη: Οι ανακοινώσεις για αγορές εναέριων μέσων δεν αρκούν

Συνέντευξη Μητσοτάκη: Οι ανακοινώσεις για αγορές εναέριων μέσων δεν αρκούν

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική για το πως από δω και πέρα η χώρα θα θωρακιστεί για τις φωτιές στα δάση της, που ποτέ δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Από τη μία παραδέχτηκε ότι τα εναέρια μέσα δεν είναι πανάκεια αλλά επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αγορές νέων αεροσκαφών αναφερόμενος στα νέα Canadair. Προφανώς τα πυροσβεστικά αεροσκάφη μας πρέπει να αντικατασταθούν , αλλά με τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης τι θα κάνουμε; Δεν είναι σαφές πλέον ότι πρέπει να αναδιοργανωθούν και να εκσυγχρονιστούν άμεσα; Και τα δύο δεν αφορούν μόνο στα μέσα αλλά και στον τρόπο με τον οποίο επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

«Πρωταρχικός μας στόχος στις φυσικές καταστροφές ήταν, είναι και θα είναι η προστασία της ζωής. Ανθρώπων και ζώων» συνέχισε ο πρωθυπουργός που σημείωσε ότι «πετύχαμε να προστατέψουμε χιλιάδες ανθρώπους, χάσαμε όμως δάση και περιουσίες».

Ορθώς λέει ότι πρωταρχικός στόχος είναι η ανθρώπινη ζωή και μόνο θετικά μπορεί να κριθεί η κυβέρνηση για τη σωτηρία της . Η ζωή που σώζεται όμως πρέπει να ΄χει εξασφαλισμένη και τις συνθήκες και προϋποθέσεις για να συνεχιστεί . Αυτά προς το παρόν η κυβέρνηση δεν τα έχει εξασφαλίσει και γι΄ αυτό η οργή του κόσμου που υπέστη την καταστροφή ξεχειλίζει.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης