Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
19/01/2021 | 20:47 (ενημερώθηκε 3 έτη πριν)
Militaire News

Ανιστόρητη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά Δένδια

Ανιστόρητη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά Δένδια

Το τουρκικό ΥΠΕΞ εκνευρίστηκε σφόδρα από τις δηλώσεις Δένδια, με τις οποίες ο Έλληνας ΥΠΕΞ υπενθύμισε στην Άγκυρα ότι πρέπει να σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Ίμβρο.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ σε μία ακόμη κατάπτυστη αλλά και ανιστόρητη ανακοίνωση  του, καλεί τον Έλληνα ΥΠΕΞ “πριν ξανακάνει τέτοιες δηλώσεις να κοιτάξει πρώτα στον καθρέφτη”. Η ανακοίνωση συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι “η Ελλάδα καταπατά συστηματικά τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας της Θράκης”.

Ως γνωστόν ΔΕΝ υπάρχει καμία τουρκική μειονότητα στην Θράκη. Υπάρχει θρησκευτική και μόνο και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Όπως έχει πει σωστά ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Παναγιώτης Σγουρίδης αλλά και άλλοι πολιτικοί που έχουν μιλήσει στο Militaire.gr, η διαβίωση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη θα πρέπει να αποτελεί πρότυπο για όλες τις μειονότητες στην Ευρώπη κι όχι μόνο. Όλα τ΄ άλλα είναι αφήγημα της Τουρκίας στην οποία οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν δώσει το δικαίωμα να το αναπτύσσει επιτρέποντας στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής να λειτουργεί ως κέντρο επιχειρήσεων της Άγκυρας σε ελληνικό έδαφος.

Αντιθέτως οι ελληνικές κυβερνήσεις εδώ και  πολλά ,πάρα πολλά χρόνια ξέχασαν την Ίμβρο ,ξέχασαν γενικώς όλα όσα παραβιάζει η Τουρκία με βάση τις συνθήκες.

Να υπενθυμίσουμε την πρόταση που έχει κάνει ο Πολύκαρπος Αδαμίδης μέσω Militaire.gr για να θέσει η Ελλάδα θέμα Ίμβρου και Τενέδου.

Όλα αυτά λίγες ημέρες πριν από τις διερευνητικές επαφές στις οποίες η ελληνική πλευρά σπεύδει…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης