Υποστηριξε το militaire
Αυτοκίνητο
17/12/2020 | 21:13
Γιάννης Κωνσταντόπουλος

Ποια λίμνη, είπες; Αμάσητη Mercedes G-Class (βίντεο)

Ποια λίμνη, είπες; Αμάσητη Mercedes G-Class (βίντεο)

40+1 χρόνια τσάι στη Σαχάρα. Αμμοθύελλες, απέραντες εκτάσεις, αχαρτογράφητες διαδρομές, παγωμένες άκρες του πλανήτη, αντοχές στα όρια. Η G-Class ήταν εκεί

Τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες υπήρχε πάντα ένα αυτοκίνητο που έγινε cult ορόσημο των off-road εξερευνήσεων

Στην πορεία του χρόνου η Mercedes-Benz G-Class αποδείχθηκε εξαιρετικά άνετη στη διαχείριση δυσκολιών. Σα να πίνει τσάι στη Σαχάρα. Χαλαρά.

Ο ήχος της πόρτας όταν κλείνει ενέχει στρατιωτική πειθαρχία, η ρεζέρβα είναι εμφανής στο πίσω μέρος, τα φλας εξέχουν. Η G-Class  δεν είναι κλώνος. Είναι ορίτζιναλ.

 

 

Η τελευταία γενιά

Πλέον, στην τελευταία γενιά με τον κωδικό G63, ενώ ζυγίζει κάποια 170 kg λιγότερασε σχέση με την προηγούμενη γενιά, καταφέρνει να είναι κατά 53 mm μεγαλύτερη σε μήκος και 121 mm φαρδύτερη.

Ο επικεφαλής του project, Dr Gunnar Güthenke, Head of the Off-Road Product Group στη Mercedes-Benz, δήλωσε πως «το να ενισχύσεις ένα τέτοιο αυτοκινητικό icon, όπως η G-Class, αποτελεί πρόκληση».

«Κάθε βίδα και κάθε σύνδεσμος πέρασαν από την πιο σκληρή αυστηρότητα δοκιμών και μεταλλουργίας», πρόσθεσε ο επικεφαλής του πρότζεκτ

Ενώ εξωτερικά η G-Class παραπέμπει στο κλασικό αρχέτυπο, το κόκπιτ είναι ριζικά ανασχεδιασμένο, με υψηλές δόσεις πολυτέλειας και κάθε λεπτομέρεια φινιρισμένη στο χέρι από τεχνίτες με πολυετή εμπειρία.

Μια αρμονική συμβίωση μεταξύ ανόθευτου πολεμικού χαρακτήρα και γερμανικά συγκρατημένης χλιδής.

Το απόλυτο όπλο παντός καιρού και εδάφους είναι εδώ.

Δείτε το βίντεο με την αμάσητη G-Class.

Info/Photo: mercedes-benz.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης