Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
13/11/2020 | 12:58
Militaire News

“Ο ρατσισμός στην Ιταλία είναι και υπαρκτός και αποδεκτός” ,λέει ο Λίλαμ Τιράμ

O Λίλιαμ Τιράμ δεν θέλησε να …κρυφτεί πίσω από τις λέξεις . Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα  «La Stampa», εξήγησε ότι ενώ «η Ιταλία προσποιείται ότι δεν υπάρχει, αλλά ο ρατσισμός γίνεται αποδεκτός» .

Ο Γάλλος πρώην διεθνής αμυντικός , που αγωνίστηκε και στην Γιουβέντους, συγγραφέας και πρεσβευτής της Unicef ,  ήταν πάντα κατά των διακρίσεων.
Πρόσφατα δημοσίευσε ένα βιβλίο στη Γαλλία, με τίτλο ” η λευκή σκέψη».

Ο Λίλαμ Τιράμ είπε στην ιταλική εφημερίδα:  «Στην Ιταλία υπάρχει ένα πραγματικό πρόβλημα ρατσισμού και αυτό που με κάνει να λυπάμαι περισσότερο λυπηρό είναι ότι γίνεται αποδεκτό. Υπάρχει υποκρισία για την οποία λέγεται ότι δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε, αλλά που αναδύεται στα στάδια είναι η εικόνα της κοινωνίας. Ο ρατσισμός υπάρχει παντού.»

Η εξήγηση είναι απλή σύμφωνα με τον διάσημο Γάλλο:
«Οι κοινωνίες μας έχουν χτιστεί πάνω στην ιδέα ότι το να είσαι λευκός είναι καλύτερο, καθώς και στην ιδέα ότι το να είσαι άντρας είναι καλύτερο από το να είσαι γυναίκα. Το να είσαι ετεροφυλόφιλος.  Ορισμένοι άνθρωποι δεν θέλουν αυτό να ξεπεραστεί γνωρίζοντας ότι έχουν ένα πλεονέκτημα σε αυτό το σύστημα.»

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης