Υποστηριξε το militaire
Αυτοκίνητο
11/11/2020 | 10:58 (ενημερώθηκε 3 έτη πριν)
Γιάννης Κωνσταντόπουλος

Top Gun: Η ιπτάμενη Mercedes-AMG GT 63 S «σπάει» το ρεκόρ στην πίστα (βίντεο)

Top Gun: Η ιπτάμενη Mercedes-AMG GT 63 S «σπάει» το ρεκόρ στην πίστα (βίντεο)

Ιπτάμενη AMG GT 63 S στο Νορντσλάιφε. Στη θέση του οδηγού ο μηχανολόγος εξέλιξης της Mercedes-AMG, Ντέμιαν Σάφερτ, που «κατέβασε» το επίσης δικό του προηγούμενο ρεκόρ (με το ίδιο αυτοκίνητο στην προ-facelift εκδοχή του) κατά 2,3 δευτερόλεπτα

Το νέο ρεκόρ για το τετράθυρο κουπέ επιτεύχθηκε αυτές τις μέρες στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, στη Γερμανία, χωρίς καμία επιπλέον διαφοροποίηση σε σχέση με την έκδοση παραγωγής

Η επίσημη AMG ανακοίνωσε σήμερα ότι η τετρακίνητη Mercedes-AMG GT 63 S, στην ανανεωμένη της εκδοχή, είναι ακόμα περισσότερο βελτιωμένη κινηματικά.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για το νέο ρεκόρ στη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν εξοπλισμένο με όλη την ηλεκτρονική παλέτα της AMG (4MATIC+, ενεργό rear-axle steering, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο πίσω διαφορικό και τα γνωστά προγράμματα της AMG Dynamics).

«Φορούσε» επίσης τα ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup2 τα οποία φημίζονται για την πρόσφυσή τους, ιδιαίτερα σε απαιτητικές συνθήκες.

Τέλος, το αυτοκίνητο που βλέπετε ήταν εξοπλισμένο και με το προαιρετικό αεροδυναμικό πακέτο το οποίο, σύμφωνα με τους μηχανικούς της Mercedes-AMG, βελτιώνει τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες ενώ μειώνει το συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης.

Όπως σημείωσε ο οδηγός, «η Mercedes-AMG GT 63 S έχει τη διττή προσωπικότητα τού να είναι, αφενός, ένα άνετο τετραθέσιο κουπέ, εξοπλισμένο με όλα τα βοηθήματα και την αίσθηση πολυτέλειας που αναμένεις από μία AMG και, αφετέρου, ένα αυτοκίνητο με εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ακρίβειας σε πιεστικές συνθήκες»

Για την ιστορία, η AMG GT 63 S κινείται από έναν τετράλιτρο V8, με διπλά τούρμπο, και αποδίδει τη μάλλον εξωφρενική τιμή των 900 Nm.

Η επιτάχυνση από 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 3,2”, η τελική ταχύτητα είναι 315 km/h και η ισχύς περνά στην άσφαλτο μέσω ενός κιβωτίου 9 ταχυτήτων και της μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC+.

Δείτε το in-car βίντεο. Είναι ό,τι πιο γρήγορο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή με τέσσερις πόρτες και πολλαπλές στρώσεις χλιδής.

Info/Photo: mercedes-benz.gr

 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης