Υποστηριξε το militaire
ΣΤΡΑΤΟΣ
20/10/2020 | 06:12 (ενημερώθηκε 4 έτη πριν)
Militaire News

“Τα λερωμένα τ΄ άπλυτα” στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών…

Τα όσα δημοσιεύσαμε για τη ΣΣΕ προκάλεσαν καταγγελίες και για τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών. Και είναι σοβαρότατες…

Η επιστολή που έφθασε στο Militaire.gr :

Το πρόσφατο δημοσίευμα σας για το πρωϊνό που χορηγείται στους σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι το πρόβλημα της έλλειψης της μέριμνας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τους σπουδαστές των Στρατιωτικών σχολών είναι γενικότερο.

Για αυτό το λόγο ως γονέας δευτεροετούς σπουδαστή της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς, της ΣΜΥ και έχοντας πλέον σαφή εικόνα για τα όσα συμβαίνουν στην Σχολή θα ήθελα να θέσω με τη σειρά μου ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σύνολο των σπουδαστών της Σχολής αυτής.

Ειδικότερα, δεν υπάρχουν πλυντήρια και στεγνωτήρια πουθενά στην Σχολή ώστε να μπορούν οι σπουδαστές να πλένουν έναντι αντιτίμου τα ρούχα τους.

Οι σπουδαστές της Σχολής είτε αναγκάζονται να πλύνουν τα ρούχα τους στο χέρι (άραγε που και με τι νερό και απορρυπαντικό ;), είτε αναγκάζονται να τα δώσουν σε ιδιωτική επιχείρηση των Τρικάλων αυτοκίνητο της οποίας εισέρχεται 1 φορά την εβδομάδα στο Στρατόπεδο και παραλαμβάνει – παραδίδει τα ρούχα στους σπουδαστές χωρίς απόδειξη με τιμές που κυμαίνονται από 8 έως 10 Eυρώ για ελάχιστα ρούχα. Για τις παραπάνω υπηρεσίες η ιδιωτική αυτή επιχείρηση δεν έχει τιμοκατάλογο, δεν χορηγεί απόδειξη και κυρίως δεν γνωρίζω εάν έχει συνάψει σύμβαση κατόπιν διαγωνισμού με την Σχολή, όπου να αναγράφεται η ακριβής τιμολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Μπορείτε να φανταστείτε τι συνέβη στην ΣΜΥ κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όταν οι σπουδαστές ήταν αναγκασμένοι να μείνουν μέσα, οπότε είχαμε και ωραίες εικόνες όπου τα πλυμένα ρούχα των σπουδαστών κρέμονταν από τα παράθυρα.

Επιμένω στο θέμα αυτό διότι πρώτα από όλα άπτεται της υγείας και της προσωπικής υγιεινής, έχοντας άμεση σχέση και με τα οικονομικά της οικογένειας, καθόσον πρέπει να πληρώνουμε κάθε μήνα ένα σεβαστό ποσό για το πλύσιμο των ρούχων, όταν για τα ίδια ρούχα σε πλυντήρια στεγνωτήρια με κέρμα, δεν θα χρειαζόταν να δαπανήσουμε παραπάνω από 5 Ευρώ την εβδομάδα για πλύσιμο και στέγνωμα.

Παρακαλώ εάν μπορείτε κοινοποιήστε την επιστολή μου μήπως και ο κύριος Αρχηγός του ΓΕΣ ευαισθητοποιηθεί για την επίλυση του θέματος που χρονίζει και κανείς δεν ενδιαφέρεται για τη λύση του ώστε να τοποθετηθούν πλυντήρια-στεγνωτήρια εντός της Σχολής (με κέρμα) και να μπορούν οι σπουδαστές της Σχολής να πλύνουν τα ρούχα και τα προσωπικά τους είδη.

Με αυτό τον τρόπο και οι σπουδαστές θα διευκολυνθούν και από πρακτική άποψη αλλά κυρίως οικονομικά. Επιπλέον δεν νομίζω ότι είναι καλή εικόνα των σπουδαστών της ΣΜΥ  κατά τη διάρκεια της εξόδου να σπαταλούν τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο τους στα πλυντήρια της πόλης ή να πληρώνουν εξωφρενικά ποσά, ενώ και ο ιδιώτης που θα τοποθετήσει τα πλυντήρια – στεγνωτήρια θα έχει το φυσιολογικό κέρδος. Είπαμε να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία, αλλά με κανόνες και κυρίως με μέριμνα για τους σπουδαστές.

                                                                          Γονέας σπουδαστή της ΣΜΥ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης