Έσπευσαν ορισμένοι να αμφισβητήσουν τη γνησιότητα της φωτογραφίας που δημοσιεύσαμε από το “λιτό” πρωϊνό των σπουδαστών στην ΣΣΕ. Επιχείρημα ότι “οι Ευέλπιδες τρώνε σε πιάτα κι όχι σε δίσκους”.

Η απάντηση από έναν γονέα σπουδαστή , ο οποίος δε μένει μόνο στο θέμα του πρωϊνού. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η επιστολή του:

Κύριε Καρβουνόπουλε,

Με αφορμή το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα σας, η οποία αφορά στο πρωϊνό που χορηγείται στους σπουδαστές της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και συνοδεύεται από φωτογραφία θα ήθελα να συμπληρώσω κάποια πράγματα:

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας αποφασίστηκε οι σπουδαστές να τρώνε σε μεταλλικούς δίσκους, όπως αυτός της φωτογραφίας και να μην εμπλέκονται στην διαδικασία της προετοιμασίας το μόνιμο πολιτικό προσωπικό της Σχολής, το οποίο έχει προσληφθεί για αυτό ακριβώς το σκοπό, οπότε οι σπουδαστές και αυριανοί αξιωματικοί φρόντιζαν για το σερβίρισμα και την καθαριότητα (άραγε για αυτό τους προορίζουμε;).

Kαι επειδή ζούμε στην Ελλάδα όπου τα παχιά λόγια περισσεύουν περί του πολλαπλασιαστή ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι το προσωπικό, αλλά οι πράξεις αναζητούνται και η πραγματικότητα είναι σκληρή, φτάσαμε στο σημείο που αποτυπώνεται στην φωτογραφία του άρθρου σας, διότι ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.

Επιπλέον θα ήθελα μιας και αναφερόμαστε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, το παλαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας μας από το οποίο αποφοιτούν οι ηγέτες του Στρατού Ξηράς να προσθέσω και ακόμα 2 γεγονότα τα οποία καταδεικνύουν την πραγματική μέριμνα της Πολιτείας για αυτά τα παιδιά, παρά το γεγονός ότι πολλοί Αξιωματικοί απόφοιτοι της ΣΣΕ έχουν ασκήσει τα καθήκοντα του Υπουργού και του Υφυπουργού Άμυνας:

Γεγονός 1ο: Οι νέοι Αξιωματικοί της ΣΣΕ οι οποίοι παραλαμβάνουν τα ξίφη τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρουσία του συνόλου της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου, πληρώνουν από την τσέπη τους (ναι με δικά τους έξοδα) την στολή που φορούν κατά την ημέρα της τελετής διότι προφανώς το κόστος δεν μπορεί να το αναλάβει η υπηρεσία. Οποία ντροπή,……

Γεγονός 2ο Οι σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών λαμβάνουν μηνιαίως το ποσό των 100-142 Ευρώ (ανάλογα με την Σχολή) σε αντίθεση με τους σπουδαστές των σχολών της ΕΛ.ΑΣ που λαμβάνουν πολλαπλάσια ποσά. Δύο μέτρα και 2 σταθμά.

Νομίζω ότι τα 2 αυτά γεγονότα όπως και το γεγονός που δημοσιοποιήσατε με το άρθρο σας αποδεικνύουν περίτρανα την πραγματική μέριμνα της Πολιτείας.

 

Με Εκτίμηση

 

Γονέας Σπουδαστή της ΣΣΕ

 

Υ,Γ: Επειδή κάποιοι θα σπεύσουν να κατακρίνουν την δημοσιοποίηση των παραπάνω, θέτοντας θέματα ηθικού θα ήθελα να τους απαντήσω προκαταβολικά ότι το ηθικό κτίζεται κυρίως με την μέριμνα για το προσωπικό και όχι με παχιά λόγια και φωτογραφίες.

Google News

Ακολουθήστε το Militaire.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Avatar
Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016