Υποστηριξε το militaire
Πολιτική
24/06/2020 | 17:04 (ενημερώθηκε 4 έτη πριν)
Militaire News

Ο Θ.Ντόκος αναπληρωτής σύμβουλος ασφαλείας λέει ότι “διαλέξαμε λάθος πλευρά στη Λιβύη”!

Ο Θ.Ντόκος αναπληρωτής σύμβουλος ασφαλείας λέει ότι

Δηλώσεις που αποκαλύπτουν πολλά για το πως σκέφτονται στην κυβέρνηση τα θέματα που έχουν να κάνουν με την Τουρκία, έκανε στον ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής σύμβουλος ασφαλείας Θ.Ντόκος.

Αναφερόμενος στο θέμα της Λιβύης, ούτε λίγο ,ούτε πολύ ο κ.Ντόκος υποστήριξε ότι η Ελλάδα διάλεξε λάθος πλευρά στη σύγκρουση! Θα ΄πρεπε δηλαδή να υποστηρίξουμε το ανδρείκελο του Ερντογάν;

Ο κ. Ντόκος είπε ότι  «έχει αλλάξει το momentum της σύγκρουσης και  εκεί που είχαμε “επενδύσει” στον Χάφταρ όταν φαινόταν ότι έχει το πάνω χέρι, πλέον φαίνεται ότι χάνει στο πεδίο των μαχών και ίσως οι πολιτικές του μέρες να είναι μετρημένες. Από την άλλη, έχουμε μια ομάδα κρατών, που όλο και διευρύνεται και θεωρεί ότι το στρατιωτικό κομμάτι αυτό έφτασε στο τέλος του και δεν μπορεί να γίνει κάτι για αυτό, άρα πρέπει να μπούμε στη διαδικασία δημιουργίας νέας Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας. Υπάρχει βέβαια και η στάση της Τουρκίας ως προς τις διαπραγματεύσεις, που είναι προβληματική σε κάθε επίπεδο».

Για το τουρκολιβυκό μνημόνιο είπε ότι θα πρέπει για κάποιο διάστημα “να ζήσουμε μ΄ αυτό”.

«Το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι κάτι που μας προβληματίζει πάρα πολύ αλλά δεν αφορά μόνο εμάς. Έχουμε δηλώσεις συμπαράστασης από τις ΗΠΑ και την ΕΕ αλλά δε νομίζω ότι είναι υψηλή προτεραιότητα για εκείνους, όμως φοβάμαι πως δεν πρόκειται να το ανταλλάξουν με κάποιο δικό τους συμφέρον. Άρα, φοβάμαι ότι είναι μια πραγματικότητα με την οποία θα πρέπει να ζήσουμε για κάποιο διάστημα, μέχρι να βρούμε τρόπους να το υπονομεύσουμε» ανέφερε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης