Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΑ ΠΝ ΣΤΡΑΤΟΣ
05/07/2016 | 06:22 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΘΑ: Οι ανακαταταγείς αξιωματικοί του ν.445 τοποθετούνται

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΕΘΑ: Οι ανακαταταγείς αξιωματικοί του ν.445 τοποθετούνται

Θα έχουμε να συζητάμε και να γράφουμε για πολλές ημέρες για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ. Η συζήτηση, οι αντιδράσεις και οι αντιρρήσεις τροφοδοτούνται και από την κριτική που ασκείται σε συγκεκριμένα άρθρα του. Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί απάντηση σε άρθρο του Militaire.gr που δημοσιεύθηκε χθες με τίτλο “Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ:Γιατί κρίνεται κατώτερο των περιστάσεων από τους στρατιωτικούς”.

Το κείμενο-απάντηση αφορά στους ανακαταταγείς αξιωματικούς του ν.445. Μια επισήμανση μόνο. Επειδή στα περισσότερα κείμενα μας έχετε στείλει υπάρχει μάλλον από υπέρμετρη ευγένεια που χαρακτηρίζει τους στρατιωτικούς η “ανησυχία” ότι μας κουράζετε με την αποστολή κειμένων, να επισημάνουμε ότι όσα περισσότερα κείμενα μας στέλνετε, τόσο πιο πολύ μας “ξεκουράζετε”, αλλά κυρίως κάνετε καλύτερη την ενημέρωση του Militaire.gr . Όπως πολλές φορές έχουμε γράψει κανένας δημοσιογράφος όσο καλά κι αν γνωρίζει ή νομίζει ότι γνωρίζει τα θέματα των στρατιωτικών, δεν μπορεί να έχει την δική τους οπτική γωνία και άποψη.

Το κείμενο :

Αγαπητέ κ. Καρβουνόπουλε,

σας στέλνω το παρόν email με σκοπό να σχολιάσω το άρθρο σας (παράγραφο 3) για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ που δημοσιεύτηκε στις 4/7/2016 στο Militaire.gr.

Είμαι αξιωματικός (Επισμηναγός) της Π.Α. με 34 χρόνια υπηρεσίας και κατατάχτηκα στις τάξεις της Π.Α. το 1982 με τον ν.445/74. Είμαι δηλαδή με ανακατάταξη και μονιμοποιήθηκα το 1987 μετά από πενταετή δοκιμαστική περίοδο.

Από το 2010 με τη ψήφιση του ν.3883/10, όλοι όσοι ανήκουμε στην ίδια κατηγορία γίναμε αυτόματα τα «μαύρα πρόβατα» της Π.Α. και φυσικά του Σ.Ξ. και του Π.Ν. Δεν θα αναφερθώ στις επιπτώσεις στην εξέλιξή μας οι οποίες είναι άλλωστε γνωστές και αναγράφονται στον παραπάνω νόμο.

Ο λόγος που ο νομοθέτης μας τιμώρησε ήταν γιατί δεν ήμασταν απόφοιτοι των Παραγωγικών Σχολών των Ε.Δ. Ο νόμος θεωρεί όλους τους απόφοιτους των ΑΣΣΥ ότι κατέχουν πτυχίο ανώτερης εκπαίδευσης. Ως γνωστόν το 1992 ήταν η πρώτη χρονιά που εισήχθησαν στις ΑΣΣΥ σπουδαστές με το σύστημα των Γενικών Εξετάσεων του ΥΠΕΠΘ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα και είναι αδιαμφισβήτητο, ότι όλοι οι μετέπειτα τεχνικοί που στελέχωσαν τις τάξεις της Π.Α. (γράφω για την Π.Α. γιατί αυτά τα έζησα από κοντά) ανέβασαν πολλά σκαλιά το επίπεδο λειτουργίας και μαχητικής ικανότητας της Π.Α. Την ίδια χρονιά, αν δεν κάνω λάθος, σταμάτησαν οι ΕΔ να προσλαμβάνουν προσωπικό με τον ν.445/74.

Ποιο ήταν όμως το επίπεδο γνώσης των προγενέστερων αποφοίτων των Παραγωγικών Σχολών; Πολλοί από αυτούς είχαν το δικαίωμα εισαγωγής στις παραπάνω σχολές μόνο με το ενδεικτικό της Α’ Λυκείου. Τώρα λοιπόν όλοι αυτοί χωρίς να είναι καν τελειόφοιτοι Λυκείου βρέθηκαν να θεωρούνται κάτοχοι πτυχίου Ανώτερης Εκπαίδευσης. Ο παραλογισμός σ’ όλο του το μεγαλείο. Γι’ αυτό τον λόγο και το πτυχίο που έδιναν οι συγκεκριμένες σχολές υπαξιωματικών θεωρούνταν επιπέδου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Εδώ λοιπόν θα έπρεπε να γίνει ο διαχωρισμός των αποφοίτων των ΑΣΣΥ ανάλογα με τη χρονιά αποφοίτησής τους και όχι όλοι όσοι αποφοίτησαν από μια Στρατιωτική Σχολή Υπαξιωματικών να θεωρούνται συλλήβδην απόφοιτοι Ανωτέρων Σχολών. Μόλις το 2001 η ΣΤΥΑ με το ΦΕΚ 102/23-5-2001 Νόμος 2913, άρθρο 19, παράγραφο 5 αναγνωρίστηκε ότι ανήκει στην ανώτερη βαθμίδα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ελπίζω να μην σας κούρασα αλλά υπάρχουν πολλοί αξιωματικοί σαν κι εμένα που νιώθουν ότι αδικήθηκαν με τον ν.3883/10 και φοβούνται ότι η κατάστασή τους θα γίνει ακόμη χειρότερη. Θεωρώ πως όλοι οι συνάδελφοι, ανεξαρτήτως προέλευσης, προσπαθήσαμε και προσπαθούμε πάντα για το καλό των ΕΔ χωρίς διχαστικές πρακτικές και υπαινιγμούς όπως αυτοί που αναφέρονται στο παραπάνω άρθρο σας.

Σας ευχαριστώ

Χατζηαναγνώστου Ιωάννης

Επγος (ΤΜΑ)

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης