Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Άποψη Πολιτική
02/03/2016 | 11:08 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Έχετε ευθύνες κι εσείς για το θάνατο των 3 αξιωματικών στα Ίμια κύριε Πάγκαλε!

Έχετε ευθύνες κι εσείς για το θάνατο των 3 αξιωματικών στα Ίμια κύριε Πάγκαλε!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κ.Θεόδωρος Πάγκαλος επιμένει να μιλά για τα Ίμια. Το φυσιολογικό θα ήταν να το απέφευγε και να παρακαλούσε όλοι μας με κάποιο “μαγικό τρόπο” να παθαίναμε αμνησία. Περίπου σαν κι αυτή που φαίνεται ότι έχει πάθει σ΄ ότι έχει να κάνει με τους νεκρούς των Ιμίων! Για τους οποίους έχει κι εκείνος μέρος των ευθυνών. Κι ας μην το παραδεχτεί ποτέ!

Γιατί είναι και ο κ.Πάγκαλος υπεύθυνος για τον θάνατο των τριών αξιωματικών του ΠΝ το βράδυ των Ιμίων; Μα επειδή συμμετείχε σ΄ εκείνη τη κυβέρνηση-θίασο, η οποία αντιμετώπισε με πανικό,ερασιτεχνισμό και τελικά ανευθυνότητα την πρώτη σοβαρή κρίση που της προέκυψε. Είναι παντελώς αδιάφορο ότι ήταν κυβέρνηση μιας εβδομάδας,όπως κάποιοι λένε και ξαναλένε για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα! Δεν χρειαζόταν περισσότερο χρόνο στην εξουσία ο κ.Σημίτης και το υπουργικό του συμβούλιο για να μπορέσουν να αντιληφθούν τι είχαν να αντιμετωπίσουν. Δεν κατάλαβαν. Ή ακόμη χειρότερα παρίσταναν ότι δεν κατάλαβαν…

Τα έκαναν όλα λάθος! Αυτό που έμεινε από την διαχείριση της κυβέρνησης Σημίτη στα Ίμια είναι οι “γκρίζες ζώνες” στο Αιγαίο, θέμα επίκαιρο αυτές τις ημέρες με όσα επιχειρεί να κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο. Αν προσθέσουμε και την συμφωνία της Μαδρίτης ολοκληρώνεται το “έργο” της κυβέρνησης Σημίτη στην εξωτερική πολιτική και στα εθνικά θέματα.

Εκείνη τη νύχτα ο κ.Σημίτης αρνήθηκε πεισματικά να κάνει τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο ΥΠΕΘΑ όπως έπρεπε. Όχι για λόγους εντυπώσεων μόνο,αλλά και για λόγους ουσίας. Δεν ήταν δυνατόν το ΕΘΚΕΠΙΧ να είναι…άδειο ,γιατί ο Α/ΓΕΕΘΑ και οι επιτελείς του έτρεχαν με χάρτες στη Βουλή ,όπου τελικά έγινε η συνεδρίαση ! Το γιατί δεν ήθελε το ΥΠΕΘΑ ο κ.Σημίτης ας το απαντήσει ο ίδιος. Κάποιοι “κομματικοί” διέδιδαν ανοησίες ότι “φοβόμασταν μήπως μας “δέσουν” οι στρατιωτικοί” και άλλοι ότι δεν ήθελαν να γίνει η συνεδρίαση στην “έδρα”  του εσωκομματικού αντιπάλου Αρσένη! Η χώρα υποτίθεται πήγαινε σε πόλεμο κι όμως υπήρχαν τέτοιες σκέψεις.

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ακούστηκαν πολλά…ωραία. Έχουν γραφτεί κατά καιρούς μην τα επαναλαμβάνουμε. Κορυφαία η άγνοια του όρου “κανόνες εμπλοκής” και η φράση που αποδίδεται στον Θεόδωρο Πάγκαλο για την σημαία. Το κλίμα που επικρατουσε ήταν πανικός και γι΄ αυτό λέμε ότι και ο κ.Πάγκαλος έχει ευθύνες για τους νεκρούς των Ιμίων.

Η επιμονή να απονηωθεί το ελικόπτερο σε άκρως απαγοερευτικές καιρικές συνθήκες ήταν μοιραία για τους τρεις αξιωματικούς. Όταν μάλιστα την πληροφορία για τους Τούρκους κομάντος την είχε από νωρίς ο αείμνηστος διοικητής της ΕΥΠ Λεωνίδας Βαιλικόπουλος,τον οποίο όμως τον είχαν εκτός της αίθουσας συνεδρίασης να περιμένει!!! Είναι επίσης γνωστό ότι τα τηλέφωνα με τους αμερικανούς είχαν “ανάψει” εκείνη τη νύχτα .

Ο πανικός και η ανικανότητα εκτίμησης της κατάστασης με ψυχραιμία,οδήγησε στην επιμονή να δοθεί διαταγή απονήωσης του ελικοπτέρου αν και σε λίγη ώρα ξημέρωνε.Η ανικανότητα εκτίμησης έχει να κάνει με την γνωστή πλέον πληροφορία σ΄ όλους μας: η Τουρκία δεν είχε κάνει την παραμικρή στρατιωτική κίνηση στα παράλιά της! Μόνο την ομάδα βατραχανθρώπων που έκανε την αποβίβαση για “τηλεοπτικούς λόγους” χρησιμοποίησε”. Η εικόνα της μηδενικής στρατιωτικής κινητοποίησης από την τουρκική πλευρά δεν εκτιμήθηκε στο ΚΥΣΕΑ του κ.Σημίτη στο οποίο συμμετείχε και ο κ.Πάγκαλος.

Η κρίση τελείωσε με τον γνωστό τρόπο. Όλες οι  ευθύνες έπεσαν στους ώμους των στρατιωτικών!

Για όλα αυτά και για άλλα πολλά ο κ.Πάγκαλος θα ήταν καλό να σταματήσει να αναφέρεται στα Ίμια.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης