“Φωτιά στο Αιγαίο” από την Τουρκία…

Η Τουρκία τινάζει στον αέρα το κλίμα …συνεργασίας που με το ζόρι επιχειρούν να μας επιβάλλουν Γερμανοί και οι άλλοι ευρωπαίοι στο Αιγαίο με τις κοινές περιπολίες υπό  νοτοϊκή διοίκηση στο Αιγαίο. Την ημέρα που οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν με θέμα την εμπλοκή της Συμμαχίας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού η Άγκυρα εκδίδει μια σειρά προκλητικότατων και απαράδεκτων ΝΟΤΑΜ με τις οποίες “απαντά” σε τριες ελληνικές ΝΟΤΑΜ . Αμφισβητεί ευθέως την ελληνικότητα της Μεγίστης  κι όχι μόνο!

Ειδικότερα η Τουρκία μας… κατηγορεί ότι:

α. Οι περιοχές της ελληνικής ΝΟΤΑΜ Α0265/16 καλύπτουν περιοχές που παρανόμως δέσμευσε η Τουρκία για όλο το 2016 με την ΝΟΤΑΜ Α5884/15.

β.Οι περιοχές της ελληνικής ΝΟΤΑΜ Α0269/16 περιέχουν τομείς στα  ελληνοτουρκικά σύνορα που κατά τη γνώμη της Τουρκίας είναι ασαφείς καθόσον πάντα κατά τη τουρκική άποψη δεν έχουν καθοριστεί επακριβώς τα όρια στο Αιγαίο (Περιοχή Ανατολικά Μεγίστης).

 γ. Οι περιοχές που δεσμεύονται με την ελληνική ΝΟΤΑΜ Α0270/16 περιλαμβάνουν περιοχές όπως ο Αγ. Ευστράτιος, τα Ψαρά, η Χίος, η Τήλος, η Χάλκη, η Ικαρία, η Λήμνος, η Μυτιλήνη, η Σάμος οι οποίες πάντα σύμφωνα με την τουρκική άποψη είναι αποστρατικοποιημένες με βάση την συμφωνία των 6 δυνάμεων, τη Συνθήκη της Λωζάννης και τη συνθήκη των Παρισίων και ως εκ τούτου δεν πρέπει να περιλαμβάνονται σε κανένα σενάριο στρατιωτικής εκπαίδευσης- άσκησης.

Το παιχνίδι της Άγκυρας χοντραίνει και είναι προφανές ότι δεν το παίζει μόνη της. Έχει τις πλάτες Γερμανών και ΝΑΤΟ.

Δείτε τις περιοχές που αμφισβητεί ευθέως η Άγκυρα και τις ΝΟΤΑΜ

notam1

notam2

notam3

notam4

notam5

notam6

notam7

notam8

notam9

notam10

notam11

notam12

notam13

notam14

notam15

notam16

notam17

Militaire.gr

Ο Πάρις Καρβουνόπουλος είναι δημοσιογράφος από το 1986. Από το 1993 καλύπτει το ρεπορτάζ του ΥΠΕΘΑ. Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ από το 1991 ως το 2015. Επικεφαλής της ιστοσελίδας Onalert.gr από το 2010 ως τον Ιανουάριο του 2016. Σήμερα είναι στρατιωτικός συντάκτης της Real News και συνεργάτης του Reuters . Επικεφαλής του Militaire.gr από τις 29 Φεβρουαρίου 2016